Προκαλεί ο Ακάρ: «Το Πολεμικό Ναυτικό μας θα παρέχει την απαραίτητη προστασία στο Oruc Reis»

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας

Λάδι στη φωτιά φαίνεται να ρίχνει, με νέες προκλητικές δηλώσεις ο Χουλουσί Ακάρ, λίγο μετά την νέα προκλητική navtex της Τουρκίας.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, λίγη ώρα αφού το Oruc Reis απέπλευσε από την Αττάλεια, υποστήριξε ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό θα παρέχει προστασία και θα συνοδεύει το ερευνητικό σκάφος όπου χρειάζεται.

«Το Πολεμικό Ναυτικό μας θα παρέχει την απαραίτητη προστασία συνοδεύοντας τα ερευνητικά σκάφη μας όπου χρειάζεται. Οι εργασίες συντήρησης στο σεισμικό ερευνητικό σκάφος μας ολοκληρώθηκαν. Το πλοίο μας απέπλευσε για να “ακτινογραφήσει” τη Μεσόγειο», σημείωσε ο Χ. Ακάρ.

Αντίδραση από Αθήνα για τη navtex

Να υπενθυμίσουμε ότι η Αθήνα έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι νέες προκλήσεις της Τουρκίας να απασχολήσουν τόσο το σημερινό Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ όσο και τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 15-16 Οκτωβρίου.

Τέλος, για την νέα αυτή πρόκληση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Σαρλ Μισέλ, ενημερώνοντάς τον για τις νέες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα