Προκλητικός Ερντογάν: «Οι κακομαθημένες ΕΕ, Ελλάδα και Κύπρος μας κρατάνε αιχμαλώτους»

Νέα πυρά από τον Τούρκο πρόεδρο – Τι είπε για Αν. Μεσόγειο και για Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Στο στόχαστρο έβαλε για ακόμα μία φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ελλάδα και την Κύπρο εξαπολύοντας εκ νέου νέα πυρά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Πέμπτη, στη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης στην τουρκική βουλή.

«Είναι η πρωταρχική μας επιλογή να επιλύσουμε τις διαφορές σχετικά με την κατανομή των πολιτικών και εμπορικών προοπτικών στην Ανατολική Μεσόγειο σε δίκαιη βάση», δήλωσε αρχικά ο Ερντογάν.

Και συνέχισε, λέγοντας πως: «Οι κακομαθημένες Ευρωπαϊκή Ένωση, Ελλάδα και ελληνοκυπριακή πλευρά, μας κρατούν αιχμάλωτους, έχοντας δημιουργήσει μια αναποτελεσματική και ρηχή δομή. Δεν υπάρχει ούτε ένα πρόβλημα που να έχει αναδυθεί στην περιοχή μας και να επιλυθεί με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντίθετα, κάθε κρίση στην οποία εμπλέκεται η Ένωση έχει ενταθεί, αποκτώντας νέες διαστάσεις».

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ: «Είμαστε με όλη μας την καρδιά στο  πλευρό του Αζερμπαϊτζάν. Ο δρόμος για την ειρήνη στην περιοχή, είναι να αποσυρθούν οι Αρμένιοι από κάθε ίντσα του εδάφους των Αζέρων, που κατέχουν. Προειδοποιώ όσους υποστηρίζουν αυτό το αδίστακτο κράτος της Αρμενίας, ότι θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της ανθρωπότητας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα