Προκλητικός ο Μπαχτσελί: Η Κύπρος ήταν, είναι και θα παραμείνει τουρκική

Δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του σε ΗΠΑ και ΕΕ

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σχετικά με τις διεθνείς αντιδράσεις για τις νέες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους στα Βαρώσια.

«47 χρόνια μετά έχει φανερωθεί το πολιτικό και στρατηγικό αποτέλεσμα της ειρηνευτικής επιχείρησης του 1974 και στον ορίζοντα εμφανίστηκε το Τουρκικό κράτος της Κύπρου. Έχει κλείσει κάθε δρόμος της επιστροφής. Η Κύπρος ήταν, είναι και θα παραμείνει τουρκική» δήλωσε, τασσόμενος υπέρ της δημιουργίας δύο κρατών στο νησί.

Επίσης, δεν παρέλειψε να ρίξει τα βέλη του σε ΗΠΑ και ΕΕ λέγοντας: «στις σημερινές συνθήκες είναι αδύνατο το ενδεχόμενο να ιδρυθεί ένα ομοσπονδιακό κράτος στην Κύπρο. Όλοι πρέπει να αποδεχθούν πως στην Κύπρο υπάρχουν δυο ξεχωριστά κράτη. Η άρνηση της αποδοχής αυτής της πραγματικότητας από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τους Ελληνοκύπριους και τους Έλληνες είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια για τους Τουρκοκύπριους»

«Είναι ορθή η απόφαση του ανοίγματος της Αμμοχώστου και για μας θεωρούνται ως μη γενόμενες οι ανακοινώσεις των ΗΠΑ, του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», σχολίασε αναφορικά με την απόφαση αλλαγής καθεστώτος  της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων, ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος  Εθνικιστικής Δράσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα