Προκόπης Παυλόπουλος:«Μακάρι να βρει μιμητές ο ΟΠΑΠ»

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε σήμερα η παράδοση από τον ΟΠΑΠ δυο σημαντικών έργων ανακαίνισης στο νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”. Πρόκειται για τη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας και την Κεντρική Αποστείρωση του νοσοκομείου. Ο Προκόπης Παυλόπουλος, στην ομιλία του, έδωσε συγχαρητήρια στον ΟΠΑΠ για την προσφορά του ενώ αργότερα ξεναγήθηκε στις ανακαινισμένες Μονάδες του Νοσοκομείου και συνομίλησε με γονείς μικρών ασθενών.

Την κοινωνική συνεισφορά του ΟΠΑΠ εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος κατά τα εγκαίνια της ανακαινισμένης μονάδας ημερήσιας νοσηλείας και του χώρου αποστείρωσης του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Προσφορά που μακάρι να βρει πολλούς περισσότερους μιμητές, ευχήθηκε ο Πρ. Παυλόπουλος.

«Η παρουσία μου εδώ σηματοδοτεί την εκ μέρους της Πολιτείας αναγνώριση, τέτοιου είδους πρωτοβουλιών σαν κι αυτή που έχει αναπτύξει ο ΟΠΑΠ. Είναι γνωστή η πολύπλευρη δραστηριότητά του στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας. Είμαι όμως εδώ, σε αυτήν ακριβώς την πτυχή της συνεισφοράς του ΟΠΑΠ, γιατί αγγίζει έναν πραγματικό πυλώνα του κοινωνικού κράτους: Αφορά την υγεία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, και μάλιστα εκείνο το τμήμα της υγείας που αφορά τα παιδιά. Το πόσο η κρίση, η οποία έχει μαστίσει και μαστίζει ακόμα τον τόπο, έχει στοιχίσει στο κοινωνικό κράτος το γνωρίζουμε», υπογράμμισε εισαγωγικά ο Πρόεδρος και συνέχισε:

«Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναπληρώνουν τα κενά που εμφανίζει, εκ των πραγμάτων, η κρατική δραστηριότητα σε τόσο ευαίσθητους για την κοινωνική συνοχή τομείς. Ας μην ξεχνάμε, ιδίως σε ό,τι αφορά τα δύο Νοσοκομεία, το «Αγία Σοφία» και το «Αγλαΐα Κυριακού», ότι αυτή η δραστηριότητα για την προστασία του παιδιού και στα θέματα της υγείας του είναι συνταγματική επιταγή. Ρητά το Σύνταγμα επιβάλλει αυτή την υποχρέωση στο κράτος. Δυστυχώς, όπως είπα, λόγω της κρίσης, το κενό που δημιουργείται είναι μεγάλο. Και ευτυχώς που η ιδιωτική πρωτοβουλία έρχεται να αναπληρώσει αυτό το κενό».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, Εμμανουήλ Παπασάββας Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, Ντάμιαν Κόουπ Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ

Αυτό θέλω να σηματοδοτήσω», σημείωσε με έμφαση ο Πρ. Παυλόπουλος και κατέληξε: «Να παρακαλέσω τους υπευθύνους του ΟΠΑΠ, πέρα από τις ευχαριστίες, να συνεχίσουν αυτή τη σημαντική προσφορά στην ελληνική κοινωνία και ιδίως στα παιδιά. Και μακάρι, σας το λέω και το αισθάνομαι έτσι, μακάρι να υπάρξουν περισσότεροι μιμητές. Υπάρχουν βεβαίως. Μακάρι να υπάρξουν και άλλοι, πολλοί περισσότεροι».

Εμμανουήλ Παπασάββας Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, Καμίλ Ζίγκλερ Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ

Όσον αφορά στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, το έργο αφορά σε:

-Πλήρη αναδιαρρύθμιση, ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό όλων των χώρων.

-Ανακαίνιση του Χειρουργικού Συγκροτήματος με δύο αίθουσες χειρουργείων και λειτουργικούς βοηθητικούς χώρους.

Εμμανουήλ Παπασάββας Κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων, Ντάμιαν Κόουπ Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ

Δημιουργία ενός Θαλάμου Ανάνηψης δυναμικότητας 3 κλινών

-Δημιουργία 5 θαλάμων νοσηλείας συνολικής δυναμικότητας 21 κλινών.

-Πλήρη εκσυγχρονισμό των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, βάσει των πλέον σύγχρονων διεθνών προδιαγραφών.

-Εκτενείς χρωματικές – διακοσμητικές παρεμβάσεις σε όλη την μονάδα.

-Εφοδιασμό με τον πιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

-Εφοδιασμό με τον απαραίτητο γραφειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Ντάμιαν Κόουπ Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Πετρ Ματεγιόφσκι Chief Customer Officer ΟΠΑΠ

Η ανακαίνιση στην Κεντρική Αποστείρωση του νοσοκομείου περιλαμβάνει:

-Πλήρη ανακατασκευή όλων των χώρων για την ορθή λειτουργία της μονάδας.

-Πλήρη εκσυγχρονισμό των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, βάσει των πλέον σύγχρονων διεθνών προδιαγραφών.

-Εκτενείς χρωματικές – διακοσμητικές παρεμβάσεις σε όλη την μονάδα.

-Εφοδιασμό με τον πιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

-Εφοδιασμό με τον απαραίτητο γραφειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό.

Το έργο του ΟΠΑΠ στα νοσοκομεία Παίδων

Ο ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2014 το έργο ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων Νοσοκομείων Παίδων της χώρας μας, «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

Ντάμιαν Κόουπ Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ στο χώρο του χειρουργείου στην ανακαινισμένη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας του Παιδιατρικού Νοσοκομείου “Η Αγία Σοφία”

Τα νέα έργα παραδόθηκαν μόλις εννέα μήνες μετά τα εγκαίνια δύο πλήρως ανακαινισμένων ορόφων στα δύο νοσοκομεία. Συνολικά, έχουν παραδοθεί 22 έργα ανακαίνισης – μεταξύ των οποίων 15 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 9.230 τ.μ. και δυναμικής 321 κλινών – που καλύπτουν το 50% και των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων.

Διαβάστε επίσης