Προλαβαίνει την παρέλαση ο Μπαταγιάννης;

Παρασκήνια: TOP SECRET

Ο Ευάγγελος (για τους φίλους Βαγγέλης) είναι πρόεδρος της ΕΠΟ και θα έπρεπε να «καίγεται» για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Αντ’ αυτού παρακολουθεί, ατάραχος, τα σωματεία να φυτοζωούν και στις ΠΑΕ να μοιράζονται «τσουβάλια» ευρώπουλα, ενώ οι μισθοί κάποιων νέας κοπής προσληφθέντων «υπαλλήλων» έχουν ύψος τύπου Ελβετίας

Στην ΚΕΔ (υποτίθεται ότι) υπεύθυνοι για διαιτητές/βοηθούς/παρατηρητές στα επαγγελματικά πρωταθλήματα είναι οι Περέιρα (Πορτογάλος), Μαρίν (Ισπανός), Λίντμπεργκ (Σουηδός). Ο Ισπανός και ο Σουηδός δεν ξέρουν ούτε στη φάτσα τους επιλεχθέντες 24 διαιτητές και υπόλοιπους βοηθούς & ΣΙΑ. Στην πραγματικότητα αποφασίζουν ο πρώτος μαζί με τον Τριτσώνη (που υποτίθεται ότι έχει αρμοδιότητα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα) και οι άλλοι απλώς πληρώνονται. Δημόσιο στα χειρότερά του την έχει καταντήσει ο Πορτογάλος την ΚΕΔ.

Το προσχέδιο συμφωνίας ΕΡΤ – 7 «άστεγων» ΠΑΕ δόθηκε στον Γ. Βασιλειάδη την Τρίτη (7/8) και οι ΠΑΕ περίμεναν ότι θα έχει υπογραφεί ως την Πέμπτη, πριν το ΔΣ στη λίγκα. Αντί υπογραφής υπήρξε μια φαρσοκωμωδία με πηγαινέλα. Και, όπως επιμένουν κάποιοι, αιτία είναι ότι υπήρχαν σοβαρά και όχι διαδικαστικά ζητήματα. Πάντως η υπογραφείσα προκήρυξη είναι της πλάκας και δεν κατοχυρώνει κανέναν. Θα τα βρουν μπροστά τους του χρόνου, τέτοια εποχή.

«Για το ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του 51% της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα από 27/2/2015 θα ενημερώσω τόσο τους αρμοδίους, όσο και τους Έλληνες φιλάθλους στις 27/2/2018», δήλωσε αρχές του περασμένου Φλεβάρη ο Κούγιας. Μήπως εννοούσε 32/2; Γιατί ακόμα ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Άλλη μια παπαριά, όπως θα έλεγε η «πλουμιστή» κυρία Αυλωνίτου

Ο Βαγγέλης και ο Βασίλης της λίγκας διαβεβαίωσαν τον υφυπουργό Αθλητισμού πως η δημιουργία της Super League 2 θα προβλεφθεί στην προκήρυξη. Όμως την Πέμπτη (9/8) η Super League συνέταξε και ενέκρινε το σχετικό κείμενο, χωρίς τέτοια πρόβλεψη. Μπορεί ο κ. πρόεδρος Βαγγέλης Μπαταγιάννης να είναι αυθεντία στα ποινικά, αλλά στα κανονιστικά μάλλον δεν έχει πάρει ούτε μυρωδιά…

Προλαβαίνει την παρέλαση ο Μπαταγιάννης;

Την Τρίτη (7/8) άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας –κατόπιν σχετικής εντολής από το Μαξίμου– των 7 «άστεγων» ΠΑΕ και της ΕΡΤ. Γεγονός που πυροδότησε έντονη διαμάχη μεταξύ της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της κυβέρνησης διά του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με έντονους… ψιθύρους, ξεκίνησε η αρχή του τέλους για τη θητεία  του προέδρου στη Super League, Βαγγέλη Μπαταγιάννη. Στην υπόθεση της συμφωνίας οι παρατηρητικοί διαπίστωσαν μια αξιοσημείωτη διάσταση. Όπως έγραψε μόνο η «Α», ο –προτεινόμενος από τους «ερυθρόλευκους» και εκλεγείς– πρόεδρος, είχε εκ διαμέτρου αντίθετη θέση με τους Πειραιώτες.

Στις συναντήσεις με τον υφυπουργό, παρόντων και άλλων παραγόντων, δήλωσε υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ. Επισημαίνοντας ότι δεν επηρεάζει τις ιδεολογικές θέσεις του η πρόταση/στήριξη της εκλογής του από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Στην οποία είναι αντιπρόεδρος!

Τα γεγονότα αυτά, χωρίς να είναι τα μοναδικά, έχουν προβληματίσει τους λιμανιώτες. Και όπως υποστηρίζουν «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», η θητεία του γενειοφόρου νομικού, στην προεδρία της λίγκας, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί στο χρονικό διάστημα που προβλέπει το Καταστατικό της λίγκας.

Του χρόνου θα στρίψουν κέρμα, Βασιλάκη;

Έγινε μεγάλος ντόρος για να καλυφθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να αρχίσει το πρωτάθλημα στην καθορισμένη ημερομηνία (25/8). Μέχρι οι 7 «άστεγες» ΠΑΕ να βρουν τηλεοπτικό συμβόλαιο, δεν υπέγραφαν την απαραίτητη προκήρυξη. Μετά δεν το έκαναν οι 9 που έχουν συμφωνήσει με τη Nova, μέχρι να ικανοποιηθούν οι δικές τους απαιτήσεις.

Όταν άπαντες ικανοποιήθηκαν οικονομικά, υπέγραψαν την προκήρυξη και «όλα καλά, όλα ανθηρά». Είναι πραγματικά, έτσι; Όχι. Θα φανεί στην πορεία και ειδικά την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Όταν, πιθανότατα, θα έχουμε επανάληψη όσων βιώσαμε πρόσφατα.

Η Super League θα κληθεί, αφού δεν το έκανε τώρα, να απαντήσει σε εύλογα ερωτήματα. Ενδεικτικά, παραθέτουμε ένα από αυτά. Η ομάδα που θα ανέβει από τη Football League με τι κριτήρια θα αναζητήσει τηλεοπτικό συμβόλαιο; Με αυτά που υπέγραψαν οι ομάδες στη Nova, με αυτά που συμφώνησαν οι 7 με την ΕΡΤ, ή με τις καλύψεις που θα προσφέρει η εταιρεία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σε αυτές που θα υποβιβαστούν;

Μεγάλες αλήθειες από τον Αρκάδα, Γιάννη Καϋμενάκη

«Πρόβλημα των μεγάλων

ποιος την έχει μεγαλύτερη…»

Ο Γιάννης Καϋμενάκης αποτελεί έναν από τους παράγοντες του ποδοσφαίρου που μπήκαν στον χώρο, πραγματικά για να προσφέρουν. Σκοπός του δεν ήταν να επενδύσει στο ποδόσφαιρο με στόχο το κέρδος, αλλά να δώσει στην ομάδα του Αστέρα Τρίπολης, και κατ’ επέκταση στην περιοχή της Αρκαδίας, τη χαρά να βλέπουν την ομάδα τους στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου και της Ευρώπης.

Δε μιλάει συχνά αλλά, όταν το κάνει, «δεν μασάει τα λόγια του». Αυτό έγινε και σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Arcadia 93,8», σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στη Super League.

Αναλυτικά, ανέφερε: «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά που γίνονται. Δεν έχει καμία δουλειά το κράτος να επεμβαίνει, σε εμπορικές συμφωνίες των ομάδων. Αν θέλει ο Υπουργός μπορεί να βγάλει νόμο και να πει να βγουν από την Ευρώπη 12 ομάδες. Να βγούμε και να το κάνουμε… τότε έχουμε δικτατορία. Το εμπόριο λειτουργεί με τους δικούς του κανόνες, δεν μπορεί να βγαίνει και να κάνει κάποιες ομάδες κρατικοδίαιτες και κάποιες άλλες να δουλεύουν με τους νόμους του εμπορίου, ή όλοι με τους νόμους του εμπορίου ή όλοι κρατικοδίαιτοι. Πρέπει να δουλεύουν οι νόμοι του εμπορίου και της ελεύθερης αγοράς. Όποια ομάδα αξίζει, βεβαίως να πάρει μεγάλο χρηματικό ποσό από την τηλεόραση, όποια δεν αξίζει να πάρει πολύ μικρότερο.

»Το πρόβλημα είναι οι μεγάλες ομάδες, αυτοί που τις διοικούν το πρόβλημά τους είναι ποιος την έχει μεγαλύτερη. Δεν τους ενδιαφέρει κάτι καλό για ποδόσφαιρο, αυτό που σκέφτονται είναι πώς θα καταστρέψει ο ένας τον άλλον. Συνεταιρισμός ομάδων υπάρχει πλέον μόνο στα χαρτιά. Για το “παρών” του ποδοσφαίρου δεν μιλάμε ποτέ. Έχω να πάω δύο χρόνια, γιατί για το καλό του ποδοσφαίρου δεν έχουμε συμφωνήσει ποτέ κάτι. Γίνεται να παίρνει κάθε ομάδα 6-7 δανεικούς; Και να μην παίζουν με μία ομάδα και να παίζουν με όλες τις άλλες; Αυτό είναι αλλοίωση πρωταθλήματος. Τον συνεταιρισμό τον καταστρέψανε οι “μεγάλοι”, όχι οι “μικροί”. Δεν πήγαμε εμείς οι “μικροί” να χαλάσουμε τον συνεταιρισμό, οι “μεγάλοι” τράβηξαν διαφορετικούς δρόμους και μετά θέλουν να μας χαϊδεύουν. Αλλά κι εμείς οι “μικροί” δεν συμφωνούμε να μην κατέβουμε, να έχουμε δικό μας πρωτάθλημα, παρά τρέχουμε και χτυπάμε πόρτες και παρακαλάμε για δανεικούς». 

Το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται ανάλογη συνέχεια

Πετυχημένη ήταν η βδομάδα που μας αποχαιρετάει για τις ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο ΠΑΟΚ νίκησε τη Σπαρτάκ Μόσχας και η ΑΕΚ απέσπασε ισοπαλία από τη Σέλτικ για τον γ΄ προκριματικό γύρο στο Champions League. Για την ίδια φάση αλλά στο Europa League ο Ολυμπιακός επικράτησε της Λουκέρνης με σκορ και απόδοση που επιβεβαιώνει πως, ουσιαστικά, είναι στα play offs της διοργάνωσης.

Εκτός από την αξία των επιτευγμάτων για τις ίδιες τις ΠΑΕ, η πορεία τους είναι καθοριστική και συνολικά για το ποδόσφαιρο. Με τους βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει έφεραν την Ελλάδα στη 14η θέση της σχετικής κατάταξης στην UEFA. Η χώρα μας έχει 23.600 πόντους και την ακολουθούν η Κροατία (23.500), η Τσεχία (23.475) και η Ελβετία (23.400). Οι διαφορές, όπως εύκολα κατανοεί κάποιος, είναι μικρές και ανατρέψιμες.

Γεγονός που καθιστά πολύ σημαντικό και οι τρεις ελληνικές ομάδες την ερχόμενη βδομάδα –κυρίως– να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση των διοργανώσεων που συμμετέχουν, ει δυνατόν με νίκες. Ώστε η Ελλάδα να διατηρήσει τη θέση της. Όχι για λόγους εντυπώσεων αλλά ουσίας. Αν η χώρα μας βρεθεί κάτω από τη 15η θέση, τότε την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα βγάζει στην Ευρώπη 4 αντί για 5 ομάδες. Επίσης η πρωταθλήτρια θα αρχίζει τη συμμετοχή της από τον 2ο προκριματικό γύρο και όχι από τον 3ο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Συγκεκριμένα, οι θέσεις 13 και 14 σημαίνουν πως ο πρωταθλητής αρχίζει από τον 3ο προκριματικό γύρο και ο δεύτερος της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. O κυπελλούχος από τον 3ο προκριματικό γύρο στο Europa League, ο τρίτος και ο τέταρτος της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα από τον 2ο προκριματικό γύρο.

Η 15η θέση σημαίνει πως οι πρώτοι δύο στη βαθμολογία θα αρχίσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές για τους υπόλοιπους. Η 16η και 17η θέση οδηγεί στο χειρότερο ενδεχόμενο, αφού η Ελλάδα χάνει μια θέση στο Champions League. Ο πρωταθλητής θα αρχίζει τις υποχρεώσεις του από τον 2ο προκριματικό γύρο, ο κυπελλούχος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, ο δεύτερος της βαθμολογίας από τον 2ο προκριματικό γύρο της ίδιας διοργάνωσης, και ο τρίτος του πρωταθλήματος από τον 1ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η κατάταξη της UEFA: 1. Ισπανία 86,569 (7/7), 2. Αγγλία 65,3320 (7/7), 3. Ιταλία 64,583 (7/7), 4. Γερμανία 59,213 (7/7), 5. Γαλλία 50,248 (6/6), 6. Ρωσία 44,466 (6/6), 7. Πορτογαλία 38,432 (4/5), 8. Ουκρανία 34,500 (5/5), 9. Βέλγιο 33,400 (5/5), 10. Τουρκία 30,300 (5/5), 11. Αυστρία 25,650 (4/5), 12. Δανία 24,900 (4/4), 13. Ολλανδία 24,833 (4/5), 14. Ελλάδα 23,400 (3/5), 15. Τσεχία 23,275 (4/5), 16. Κροατία 23,250 (3/4), 17. Ελβετία 23,200 (4/5), 18. Κύπρος 20,675 (3/4), 19. Σερβία 19,375 (3/4), 20. Λευκορωσία 19,250 (3/4).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα