Προς πτώχευση οδεύει ο αγωγός Nord Stream 2 – Έλυσε τα συμβόλαια με τους εργαζομένους της

Η εταιρεία ενδέχεται να υποβάλει αίτηση πτώχευσης σε ελβετικό δικαστήριο ακόμη και εντός της εβδομάδας

Η Nord Stream 2 AG, διαχειρίστρια εταιρεία του αγωγού Nord Stream 2, ανακοίνωσε ότι αναγκάσθηκε να λύσει τα συμβόλαια με τους εργαζομένους της εξαιτίας των αμερικανικών κυρώσεων, μετά την ρωσική εισβολή.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν την περασμένη εβδομάδα κυρώσεις κατά της Nord Stream 2 AG, μετά την αναγνώριση των δύο αποσχισθεισών δημοκρατιών του Ντονμπάς από την Ρωσία, προοίμιο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Ακολούθησε κύμα δυτικών οικονομικών κυρώσεων.

«Έπειτα από τις πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις που οδήγησαν στην επιβολή κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Nord Stream 2 AG, η εταιρεία αναγκάσθηκε να λύσει τα συμβόλαια με τους υπαλλήλους της. Λυπούμαστε πάρα πολύ για την εξέλιξη αυτή», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Νωρίτερα σήμερα Τρίτη, πηγές του πρακτορείου Reuters έλεγαν ότι η εταιρεία, με έδρα την Ελβετία, η οποία διαχειρίζεται τον ρωσογερμανικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος δεν ξεκίνησε ποτέ να μεταφέρει φορτία, εξετάζει το ενδεχόμενο κήρυξης πτώχευσης, προκειμένου να καλύψει υποχρεώσεις πριν εφαρμοστούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ, που θα μπλοκάρουν κάθε εταιρική συναλλαγή.

Αίτηση πτώχευσης

Η εταιρεία, η οποία εδρεύει μεν στην Ελβετία, αλλά ανήκει στον ρωσικό κρατικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom, ολοκλήρωσε πέρσι το πρότζεκτ κόστους 11 δισ. δολ., το οποίο είχε ως διακηρυγμένο στόχο να διπλασιάσει τις ποσότητες αερίου που θα μεταφέρονταν από τη Ρωσία στη Γερμανία.

Με τη βοήθεια χρηματοοικονομικού συμβούλου, ανέφερε μία εκ των πηγών, η εταιρεία «κλείνει» ανοικτούς λογαριασμούς υποχρεώσεών της και πιθανόν να υποβάλει αίτηση πτώχευσης σε ελβετικό δικαστήριο ακόμη και εντός της εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα