Προς τη δόξα τραβούν οι ευρωαγορές: Οι μετοχές εξόρυξης, προκάλεσαν ανοδικό ξέσπασμα

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,9% και έκλεισε στις 444,12 μονάδες - Η μετοχή της Just Eat Takeaway εκτινάχθηκε κατά περίπου 12%

Ανοδικό ξέσπασμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, μετά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας, με τους επενδυτές να αναμένουν τις ανακοινώσεις των οικονομικών στοιχείων στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,9% και έκλεισε στις 444,12 μονάδες εν μέσω αισιοδοξίας ότι η χαλάρωση των περιορισμών θα βοηθήσει να ενισχυθεί η οικονομική δραστηριότητα. Σημειώνεται ότι οι ευρωαγορές προέρχονται από μία ελαφρώς πτωτική εβδομάδα.

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι περισσότεροι κλάδοι, ωστόσο, οι μετοχές των εταιρειών εξόρυξης ηγήθηκαν της ανόδου, καθώς έκλεισαν ενισχυμένοι κατά 2,7%.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε άνοδο 1,3% στις 14.653,81 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε 1% στις 6.548,78 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 1% στις 7.608,22 μονάδες. Ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άλμα 1,65%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κέρδισε 1,3%.

Η μετοχή της Just Eat Takeaway εκτινάχθηκε κατά περίπου 12% αφού οι Times την Κυριακή ανέφεραν ότι ο συνιδρυτής της Grubhub Matt Maloney θα μπορούσε να εξαγοράσει τη θυγατρική στις ΗΠΑ.

Απώλειες 7% κατέγραψε η μετοχή της σουηδικής επενδυτικής εταιρείας Storskogen Group.

Την εβδομάδα που τρέχει, το ενδιαφέρον αναμένεται να μονοπωλήσει η συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει τον τερματισμό του προγράμματος αγορών ομολόγων ώστε να ανοίξει τον δρόμο για την αύξηση των επιτοκίων της τον Ιούλιο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα