Προσφυγή κατά της ΕΠΟ: Καλά Χριστούγεννα…

Δύο φυσικά πρόσωπα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κιλκίς Βασίλης Χατζηαποστόλου κατέθεσαν προσφυγή σε βάρος της ΕΠΟ, ζητώντας την έκπτωση του ΔΣ. Η απάντηση από την Ομοσπονδία ήρθε με προσεπίκληση των ομάδων περί κινδύνου αποκλεισμού τους από την Ευρώπη και της εθνικής μας από όλες τις διοργανώσεις. Όλα αυτά τα πράγματα συμβαίνουν επειδή φίλαθλοι και παράγοντες σε ποσοστό 90% δεν γνωρίζουν τους κανονισμούς. Έτσι ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει και να έχει επιλεκτική μνήμη.

Εμείς στην «Α» δεν χαϊδεύουμε αυτιά. Πάντα με αρθογραφίες μιλήσαμε γι’ αυτά που κάποιοι ανακαλύπτουν τώρα. Πρόσφατα παραδείγματα ήταν οι υποθέσεις του «TRAVEL PLAN» και της Κάρτας Υγείας που προ πέντε μηνών είχαμε αναδείξει. Πράγματα που μερικοί τα θυμήθηκαν σήμερα. Πάντως, το ότι πίσω από τους δύο προέδρους (Χατζηαποστόλου-Τζώρτζογλου) είναι ο Βασίλης Γκαγκάτσης θυμίζει το… «τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: 1) Η προσφυγή των Τζώρτζογλου-Χατζηαποστόλου στο Πρωτοδικείο για παραβάσεις του καταστατικού επισύρει κινδύνους για τις ομάδες ή όχι; Εδώ είναι που η ΕΠΟ τα «θαλάσσωσε» επικαλούμενη κίνδυνο που δεν υπάρχει, γιατί κάθε παράβαση του καταστατικού εκδικάζεται στα πολιτικά δικαστήρια. Π.χ. το καταστατικό λέει ότι το ανώτατο όριο μισθού κάποιου που εργάζεται στην Ομοσπονδία είναι 5.000 ευρώ και το ΔΣ εγκρίνει σε κάποιον μισθό 100.000 ευρώ. Υπάρχει μια τεράστια διαφορά και ποιος θα την εκδικάσει σε περίπτωση προσφυγής, αν όχι τα τακτικά δικαστήρια; Τι σχέση έχουν οι ομάδες με αυτό; Αυτά λοιπόν είναι παραμύθια και καλά θα κάνουν εκεί στην ΕΠΟ να μιλήσουν με σοβαρά επιχειρήματα, τα οποία και έχουν. Γιατί με αυτά χάνουν το δίκιο τους. Τα παραμύθια ότι κινδυνεύουν οι ομάδες να μείνουν εκτός Ευρώπης και οι ομάδες των δύο Ενώσεων (ΟΦΗ και Εργοτέλης για το Ηράκλειο και οι ερασιτεχνικές ομάδες του Κιλκίς) εκτός πρωταθλήματος επειδή –υποτίθεται– η FIFA κάλεσε την ΕΠΟ να λάβει αυστηρά μέτρα και να αποκλείσει τις δύο Ενώσεις από τα μητρώα της, είναι αστειότητες πρώτου μεγέθους.

2) Για το θέμα του διορισμού της ανιψιάς του κ. Σαρρή, που αναφέρουν, έχουν δικαίωμα προσφυγής οι Ενώσεις, αν διαπιστωθεί πραγματικά παράβαση του καταστατικού της ΕΠΟ. Δεν ξέρουμε αν ο πρόεδρος διόρισε την ανιψιά του ή αν ο Παυσανίας έχει ή δεν έχει πτυχίο. Βεβαίως, το καταστατικό απαγορεύει και τα δύο. Αν, όμως, πρόκειται για μετακλητό υπάλληλο, προκειμένου να εξασφαλίσει την εχεμύθεια των αποφάσεων, των επαφών, των τηλεφωνημάτων κλπ. του προέδρου, μήπως θα πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Γκαγκάτση ποια είχε για γραμματέα του; Η κυρία Ψαρροπούλου δεν ήταν ανιψιά του προέδρου της ΕΠΣ Λέσβου, Σταύρου Ψαρρόπουλου; Η σύζυγος του κ. Γκαγκάτση δεν εργαζόταν στην ΕΠΟ; Τώρα το θυμήθηκαν οι κύριοι Χατζηαποστόλου-Τζώρτζογλου να προσφύγουν για το θέμα αυτό; Ξαφνικά τώρα τους ενδιαφέρει η νομιμότητα; Όταν υπέγραψε τη σύμβαση με το «TRAVEL PLAN» ο κ. Πιλάβιος, ως πρόεδρος της ΕΠΟ, χωρίς να φέρει το θέμα στο ΔΣ, ο κ. Χατζηαποστόλου ως μέλος του ΔΣ δεν το γνώριζε; Ακόμη εκείνος είναι σίγουρος ότι η σύμβαση υλοποιείται κατόπιν απόφασης του ΔΣ; Η σύμβαση για την Κάρτα Υγείας δεν ήταν γνωστή; Γιατί δεν προσέφυγαν τότε στα δικαστήρια; Μήπως γιατί η πρώτη σύμβαση είχε την υπογραφή του Β. Γκαγκάτση;

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σαρρής πρέπει να καταλάβει ότι είναι πρόεδρος της ΕΠΟ. Προεκλογικά είχε υποσχεθεί να φέρει όλες τις συμβάσεις στο «φως». Γιατί δεν το έκανε; Έχει κάποιον λόγο να φοβάται; Γιατί δεν έπραξε όπως στο θέμα με την Κάρτα Υγείας, όπου τα λεφτά ήταν πολλά και σωστά σκεπτόμενος πέταξε την μπάλα… αράουτ, φοβούμενος ακριβώς λόγω των μεγάλων ποσών ότι θα μπορούσε να καταλήξει κατηγορούμενος;

3) Για το θέμα της αναδιάρθρωσης μεσούσης της περιόδου: Ο νόμος Αρβανιτόπουλου βγήκε τον Ιανουάριο. Μήπως είχε καταληκτικές ημερομηνίες για την έναρξη ισχύος του; Θα έπρεπε λοιπόν να βάλουν το αυτοδιοίκητο σαν ασπίδα ή μήπως να πράξουν με γνώμονα το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου; Αλλά εδώ κάτι μας… τρώει. Και… ξύνοντας το κεφάλι μας θυμηθήκαμε ότι με τον κ. Χατζηαποστόλου μέλος στο ΔΣ της ΕΠΟ ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα και ο Ηρακλής «εξαφανίστηκαν» σε μια… νύχτα, στις 24/8/2011. Και μετά από έναν χρόνο «ξαναεμφανίστηκαν» σε μια νύχτα. Και τις δύο φορές είχαν καταπατηθεί βάναυσα οι κανονισμοί. Για ποιον λόγο οι κύριοι Χατζηαποστόλου και Τζώρτζογλου δεν είχαν ξεσηκωθεί για το «καλό» του ελληνικού ποδοσφαίρου;

4) Για την υπογραφή του ποδοσφαιρικού μνημονίου: Εκεί που έχουν άδικο 1.000.000.000 % οι πρόεδροι των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς είναι σε αυτό το θέμα. Βλέπουμε κορυφαίες ομάδες της Super League, όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ (πέρυσι) να δυσκολεύονται στο να πάρουν την αδειοδότηση. Για τον λόγο αυτό ψηφίστηκε το μνημόνιο. Προκειμένου όλες οι ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα να μπορέσουν να βρουν λύση σε αυτά και να επανέλθουν σε… ομαλό δρόμο.

Τώρα με την κρίση επεμβαίνουν με γνώμονα τον κανονισμό; Να δεχτούμε ότι παραβιάζεται ο κανονισμός. Για ποιον λόγο δεν προσέφυγαν για την περίπτωση του Άρη, που προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια για να μπει στις ευεργετικές διατάξεις του άρθρου 99; Δεν έγιναν σειρά παραβάσεων σε αυτή την περίπτωση; Ο λόγος είναι απλός… Επειδή ο κ. Γκαγκάτης κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη, μια προσφυγή των φιλικών του προσώπων ίσως δημιουργούσε κίνδυνο αρτιμέλειας και για τον ίδιο…

Τι πρόκειται να γίνει

Έχουμε ανακαλύψει εσχάτως ότι έχουμε κάποια συγγένεια με την… Πυθία εδώ στην «Α». Ωστόσο, πρέπει να σας «αποκαλύψουμε» ότι δεν έχουμε μαντικές ικανότητες, αλλά λειτουργούμε βάσει της κοινής λογικής που λέει σε αυτή την περίπτωση ότι η προσωρινή διαταγή στις 11/6 θα απορριφθεί. Καμία προσωρινή διαταγή δεν «έριξε» αιρετή διοίκηση με τέτοια συντριπτική πλειοψηφία. Ο Γιώργος Σαρρής είχε «μαζί» του αρχικά 37 Ενώσεις και στην πορεία άλλες οκτώ προστέθηκαν σε αυτές, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να διαθέτει πρόσθετη παρέμβαση από 45 Ενώσεις.

Η τακτική δικάσιμος των ασφαλιστικών μέτρων δεν αναμένεται να οριστεί πριν το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου. Επίσης, χρειάζονται και το λιγότερο δύο μήνες για να εκδοθεί η απόφαση. Τη φάγαμε τη γαλοπούλα… Άσε που αν στην ΕΠΟ αντιληφθούν ότι κινδυνεύουν, πριν εκδοθεί η απόφαση θα παραιτηθούν και θα πάνε σε εκλογές, στις οποίες οι 37 ψήφοι που πήρε τον περασμένο Οκτώβριο θα γίνουν τότε 45 και βάλε. Το μόνο που θα γίνει πιο ακριβό σε περίπτωση νέων εκλογών είναι τα διόδια… Με όλα τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι η κίνηση των δύο προέδρων των ΕΠΣ Ηρακλείου και Κιλκίς αποτελεί κίνηση εντοπισμού των κακών –κατά τη γνώμη τους– πεπραγμένων της ΕΠΟ και μια υπενθύμιση ότι «είμαστε εδώ». Δηλαδή, «άνθρακες» ο θησαυρός… Οι φήμες που λένε ότι έγινε η κίνηση αυτή για να εντυπωσιαστεί ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να μην ελεγχθούν ως πλήρως ανακριβείς…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα