«Βραχιόλια» στον Καλαϊτζίδη του «Ρουβίκωνα»

η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη για ηθική αυτουργία για την επίθεση με μπογιές στον ΣΕΒ και για προτροπή σε παράνομες πράξεις

Αυτό που απέφευγε συστηματικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καλύπτοντας επί της ουσίας τη δράση της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας έγινε τώρα.

Πριν από λίγη ώρα προσήχθη στην ΓΑΔΑ ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ηγετικό στέλεχος (αρχηγός λένε κάποιοι) του Ρουβίκωνα κι εν τέλει η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη για ηθική αυτουργία για την επίθεση με μπογιές στον ΣΕΒ και για προτροπή σε παράνομες πράξεις.

Να σημειωθεί ότι η αναρχική ομάδα το Σάββατο είχε ρίξει κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη του κτιρίου του ΣΕΒ, ενώ νωρίτερα την ίδια ημέρα μοίραζε τρικάκια σε τουρίστες στην Ακρόπολη. Για την επίθεση στον ΣΕΒ είχαν συλληφθεί δύο μέλη του Ρουβίκωνα από το Σάββατο και ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των δύο συλληφθέντων.

Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά το αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο αυτόφωρο.

Τι είχε γράψει ο Γιώργος Καλαϊτζίδης

Ο Καλαϊτζίδης, προφανώς έχοντας μάθει στην ατιμωρησία των προηγούμενων 4,5 χρόνων μετά την επίθεση στον ΣΕΒ ανάρτησε κείμενο στο Facebook από άλλο προφίλ, αλλά με την υπογραφή του, όπου ανέφερε πως η επίθεση στο ΣΕΒ ήταν μία από τις πολλές που έχουν ετοιμάσει, απειλώντας πως θα επιτεθούν ξανά, αν η κυβέρνηση ακολουθήσει την «μηδενική ανοχή» όπως έχει τονίσει, για τέτοια φαινόμενα. Ο Καλαϊτζίδης είπε μάλιστα πως πήγαν με μέλη του Ρουβίκωνα έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης ανενόχλητοι.

«Εν συντομία: Αν η δεξιά κλιμακώσει την καταστολή απέναντι μας με συγκεκριμένες κινήσεις θα πράξουμε και εμείς ανάλογα. Αν το επόμενο διάστημα κινηθούν με… μηδενικές ανοχές, θα λάβουν χώρα δεκάδες παρεμβάσεις της ομάδας στα πιο τουριστικά μέρη της πρωτεύουσας. Παρεμβάσεις που έχουν ετοιμαστεί ήδη.

Σήμερα σουλατσάραμε επί ώρα στο μουσείο της Ακρόπολης και στην Αρεοπαγίτου χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί από κανέναν (Εγώ σήμερα προσπαθούσα να ηρεμήσω τον υπεύθυνο ασφάλειας του μουσείου της Ακρόπολης). Κανονίστε να μην υπάρξει κλιμάκωση από μεριά σας, αλλιώς θα δείτε παρεμβάσεις δεκάδων ατόμων σε όλα τα τουριστικά μέρη και τους νεόφερτους μαυροντυμένους κομάντο με τα αυτόματα και τα βανάκια να κυνηγάνε διαδηλωτές μπροστά στα έντρομα μάτια Γερμανών τουριστών», έγραψε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης