«Προστάτης» της Τουλουπάκη ο κ. Τσιάρας…

«Παίζει καθυστέρηση» στην αποκαθήλωσή της από την Εισαγγ. Διαφθοράς, διευκολύνοντάς την έτσι να καλύπτει τα ίχνη της επιλέγοντας τα έγγραφα που θα αποσταλούν στην ανακρίτρια του ΑΠ, κα Αλεβιζοπούλου, για την υπόθεση Novartis

Φαίνεται ότι η δικαστική διαδικασία που αφορά τη μέχρι και σήμερα προϊσταμένη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, κα Ελένη Τουλουπάκη, με διάφορα τρυκ και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, θα περάσει από σαράντα κύματα.

Ως γνωστόν, από τα τέλη Ιουλίου του 2020 η κα Τουλουπάκη διώκεται κακουργηματικά για κατάχρηση εξουσίας στις ενέργειές της για την υπόθεση Novartis.

Παράλληλα, στις 30 Ιουλίου 2020 έγινε η κλήρωση του 5μελούς Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, που ανέλαβε την έρευνα των εμπλεκομένων, με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στην υπόθεση Novartis, τους οποίους συμπεριλαμβάνεται και η κα Ελένη Τουλουπάκη.

Παρά το γεγονός ότι η κα Τουλουπάκη εδιώκετο κακουργηματικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας δεν ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο να τεθεί σε αργία, κάτι που αποτέλεσε πρωτοφανές γεγονός στα δικαστικά χρονικά.

Προ της κατακραυγής στα ΜΜΕ για την παράλειψη αυτή, ο κ. Τσιάρας στις 21/10/2020 κατέθεσε νομοσχέδιο για την ενοποίηση της Οικονομικής Εισαγγελίας με την Εισαγγελία Διαφθοράς. Έτσι, στις 6/11/2020 ψηφίστηκε ο νόμος 4725/2020, του οποίου όμως το άρθρο 100 παρ. 2 αναφέρει ρητά ότι «εντός 15 ημερών θα συνέλθει το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο για να επιλέξει τον προϊστάμενο και τα στελέχη της ενοποιημένης Εισαγγελίας».

«Παίζει καθυστέρηση» ο κ. Τσιάρας

Για να συνέλθει το ΑΔΣ, απαιτείται να αποσταλεί σχετικό έγγραφο από τον υπουργό  Δικαιοσύνης, στην πρόεδρο του ΑΠ, κα Αλειφεροπούλου, η οποία θα το κοινοποιήσει στο ΑΔΣ, που με τη σειρά του θα ορίσει εισηγητή ο οποίος θα μελετήσει το αίτημα του υπουργού και θα εισηγηθεί για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα Εισαγγελία.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η συνεδρίαση του ΑΔΣ, που έχει προσδιορισθεί για τις 3/12/2020, διαδικαστικά δεν είναι δυνατόν να συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη το αίτημα του υπουργού το οποίο, όπως προείπαμε, μέχρι σήμερα δεν έχει αποσταλεί. Νέα ημερομηνία σύγκλησης του ΑΔΣ αναμένεται να γίνει το νέο έτος(!!!).

Λύνει και δένει η Τουλουπάκη

Η καθυστέρηση αυτή του κ. Τσιάρα είναι «βούτυρο στο ψωμί» της κας Τουλουπάκη. Και αυτό διότι, παραμένοντας στη θέση της, είναι εκείνη που θα αποστέλλει τα έγγραφα, τα οποία θα ζητούνται από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου. κα Αλεβιζοπούλου και τα οποία θα συμπεριλαμβάνονται στο αρχείο της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Δηλαδή, με λίγα λόγια, τα στοιχεία της υπόθεσης Novartis, που επιβαρύνουν –σύμφωνα με το πόρισμα της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής– την κα Τουλουπάκη, και τα οποία υπάρχουν στην Εισαγγελία Διαφθοράς, θα αποστέλλονται με μέριμνα και υπογραφή της κας Τουλουπάκη(!!!), επιβαρύνοντας ενδεχομένως τη θέση της και την υπερασπιστική της γραμμή.

Φυσικά, αν κάποιος πιστεύει ότι η κα Τουλουπάκη θα αποστείλει επιβαρυντικά στοιχεία για τον εαυτό της, μάλλον θα ζει σε παράλληλο σύμπαν…

Πιθανότατα, η καθυστέρηση που παρατηρείται στις ενέργειες του κ. Τσιάρα να «βολεύει» όλους εκείνους που προσπαθούν να «βγάλουν λάδι» την κα Τουλουπάκη, και ένοχο τον κ. Παπαγγελόπουλο. Είναι προφανές ότι ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης δεν έδινε εντολές ούτε προσδιόριζε κατευθύνσεις στα αυτοκίνητα που περνούσαν έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης… Κατά συνέπεια, αφού κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός, πρέπει να αποδειχθεί και η ενοχή του φυσικού αυτουργού. Και η όλη διαδικασία απαιτεί τον εντοπισμό της ενοχής μέσα από έγγραφα στοιχεία, γνήσια και όχι χαλκευμένα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα