Πρόστιμο στον Ολυμπιακό «για είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο» στο ματς με τον Ατρόμητο

Με πρόστιμο 23.500 ευρώ τιμωρήθηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός για όσα έγραψε ο παρατηρητής του αγώνα με τον Ατρόμητο, αλλά και η Αστυνομία, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Από τις 23.500 ευρώ, οι 20.000 ήταν για “είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο εφόσον δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας” και είναι το μίνιμουμ του προστίμου που προβλέπει το άρθρο 15, 4α του Πειθαρχικού Κώδικα.

Επίσης, ο Ολυμπιακός κλήθηκε σε απολογία επειδή δεν ψήφισε την προκήρυξη για τα τηλεοπτικά.

Σύμφωνα με τις εκθέσεις του παρατηρητή και της αστυνομίας:

–        Στις καθυστερήσεις του αγώνα πέντε άτομα με διαπιστεύσεις του Ολυμπιακού εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο πλησίον του πάγκου του Ατρόμητου και τους εξύβριζαν λέγοντάς τους «καθίστε κάτω μ…να μη σηκώνεστε θα σας γ…σουμε» έως τη λήξη του αγώνα.

–        Στις καθυστερήσεις του αγώνα δέκα περίπου φίλαθλοι εισήλθαν στις πρώτες σειρές πάνω από τον πάγκο του Ατρόμητου και εξύβριζαν τους αναπληρωματικούς και τους αξιωματούχους λέγοντας «άντε γ… τε, καθίστε κάτω».

–        Στην έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα άναψαν 45 πυρσοί.

–        Στη θύρα των φιλοξενούμενων δεν υπήρχε διαχωριστικό κιγκλίδωμα ύψους τουλάχιστον τριών μέτρων, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό γηπέδων και ασφάλειας και προστασίας αγώνων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα