Πρωταγωνιστής της «νύχτας» ο Λαγός

Το φως της δημοσιότητας είδε έρευνα της Ε.Υ.Π. για τις δραστηριότητες του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, ο οποίος φέρεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο οργανωμένο έγκλημα κυρίως στην περιοχή του Πειραιά.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο σκληροτράχηλος βουλευτής είχε «ειδικό» ρόλο στις νυχτερινές επιδρομές του ακροδεξιού κόμματος, αλλά και έντονη δράση στην υπόκοσμο. Απόσπασμα της έκθεσης δημοσιεύουν «Τα Νέα», όπου αναφέρουν πως ο σωματώδης Γιάννης Λαγός, με το απειλητικό παρουσιαστικό, έχει διαπράξει αρκετά «ανδραγαθήματα», όπως εκβιασμούς, προστασία σε μαγαζιά της νύχτας και μαστροπεία.

Στα αδικήματα του χρυσαυγίτη βουλευτή, προστίθεται και η παράνομη οπλοφορία και μάλιστα με «βρώμικο» όπλο (έχει χρησιμοποιηθεί δηλαδή σε εγκλήματα). Συγκεκριμένα, ένα πιστόλι μάρκας Glock των 9 χιλιοστών το οποίο κατείχε παράνομα ο Λαγός, «απασχολούσε ως απολεσθέν από την 1/5/2005 από συμβάν στην πρώην Γιουγκοσλαβία», αναφέρει η έκθεση.

«Ο Λαγός μεσολαβεί για το σπάσιμο επιταγών και εισπράττει αμοιβή για αυτό, ενώ συμμετέχει σε ”προστασίες” μαγαζιών, εκβιασμούς καθώς και σε διακίνηση γυναικών», αναφέρουν «Τα Νέα», τα οποία τονίζουν πως η έκθεση επισημαίνει πως ο «σύνδεσμος» του Λαγού με την ΕΛ.ΑΣ. ήταν ο πρώην οδηγός του Μιχαλολιάκου, ο Σωτήρης Δεβελέκος.

«Διαστροφικές τάσεις»
Αξίζει να αναφέρουμε, πως στην έρευνα της για τα έργα και τις ημέρες του Γιάννη Λαγού, η Ε.Υ.Π. είχε εντοπίσει ακόμη πληροφορίες που αφορούσαν σεξουαλική παρενόχληση νεαρών γυναικών. Μάλιστα, σύμφωνα με έκθεση της Υπηρεσίας: «Ο Λαγός εμφανίζει διαστροφικές τάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν σεξουαλικές φαντασιώσεις και ερωτικές πράξεις με ανήλικα κορίτσια».

Τέλος, ο έγκλειστος βουλευτής της Χρυσής Αυγής φέρεται, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, να αποστέλλει μηνύματα με ερωτικό περιεχόμενο σε νεαρές γυναίκες, τις οποίες βάζει στο μάτι. Μάλιστα, γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία είχε παρενοχληθεί από το βουλευτή.

Διαβάστε επίσης