Πρόταση μομφής από Mητσοτάκη για το Σκοπιανό

Πρόταση μομφής για το Σκοπιανό καταθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου που θα γίνει στις 15.00. Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. από το βήμα της Βουλής και η συζήτηση – για την πρόταση δυσπιστίας – θα ξεκινήσει στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης.

Μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να μετατρέψει την πρόταση για ψήφο δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Έκανε λόγο για επιζήμιους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και για συμφωνία στο «Μακεδονικό» που θα δεσμεύει τη χώρα σε ένα πλαίσιο που δημιουργεί τετελεσμένα.

«Πρόκειται για την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Χρέος μου είναι να κάνω ό,τι μπορώ για να αποτρέψω αυτήν την κακή συμφωνία» σημείωσε. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε, ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που του επιτρέπει το Σύνταγμα για να «αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη συμφωνία ως ανταλλαγή στα ζητήματα οικονομίας.

«Έχω υποχρέωση να αποτρέψω την υποθήκευση του μέλλοντος της πατρίδας με μια κακή συμφωνία, που βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα. Η αποδοχή “μακεδονικής γλώσσας” και “μακεδονικής εθνότητας” συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. Σήμερα όλοι αναμετριόμαστε με την Ιστορία» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Προκαλώ από τώρα τον κ. Τσίπρα, αν τολμά, να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του. Για να δούμε αν υπάρχουν 154 βουλευτές που είναι πρόθυμοι να πούνε ναι στην υπογραφή που ετοιμάζεστε να βάλετε στις Πρέσπες».

Διαβάστε επίσης