Πρόταση μομφής καταθέτει η Νέα Δημοκρατία

Πρόταση μομφής αναμένεται να καταθέσει η Νέα Δημοκρατία κατά της κυβέρνησης την Πέμπτη το βράδυ. Η πρόταση μομφής θα κατατεθεί από τον πρόεδρο, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Αφού γίνει η κατάθεση της πρότασης η κοινοβουλευτική διαδικασία για την Συμφωνία των Πρεσπών σταματάει αυτομάτως.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του δεν σταμάτησε τις σχετικές συσκέψεις καθώς υπάρχουν συνεχώς εισηγήσεις για το θέμα της πρότασης δυσπιστία, ωστόσο πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης.

Την ίδια στιγμή όμως στις συσκέψεις στην Πειραιώς υπάρχουν και οι φωνές που επιμένουν ότι μια πρόταση δυσπιστίας, που αποτελεί μια κορυφαία κίνηση σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη ΝΔ, θα αναδείξει και την αποφασιστικότητα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σταματήσει με κάθε τρόπο την ψήφιση της Συμφωνίας.

Την ίδια ώρα μελετάτε και εναλλακτική σκέψη, η πρόταση δυσπιστίας να γίνει προς το πρόσωπο του προέδρου της Βουλής Νίκο Βούτση, αφού από την Νέα δημοκρατία χαρακτηρίζεται ως “ο χειρότερος πρόεδρος που έχει περάσει μέχρι σήμερα από το Κοινοβούλιο.”

Ο στόχος Μητσοτάκη

Απώτερος στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη με την πρόταση δυσπιστίας είναι να θέσει προ των ευθυνών τους το σύνολο των βουλευτών. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση όχι μόνον παραχωρεί στο γειτονικό κράτος τη Μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, αλλά έχει προβεί και σε άλλες απαράδεκτες υποχωρήσεις τις οποίες επιχειρεί να αποκρύψει από το κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό.

Αρκεί κανείς να αναλογιστεί ότι μέχρι και αυτή τη στιγμή, καμία συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια δεν έχει ολοκληρωθεί, όπως υποχρέωνε ρητά τη γειτονική μας χώρα η Συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που παραδέχθηκε σήμερα και η κυβέρνηση υπό την πίεση της Ν.Δ.

Όλα είναι στο αέρα και αυτό τον “αέρα” καλούνται να ψηφίσουν οι βουλευτές στη Βουλή.

Η τελευταία πρόταση δυσπιστίας

Η τελευταία πρόταση δυσπιστίας, κατά της κυβέρνησης που είχε καταθέσει η ΝΔ, τον περασμένο Ιούνιο είχε απορριφθεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Σε σύνολο 280 παρόντων βουλευτών, υπέρ της πρότασης τάχθηκαν 127 βουλευτές: της αντιπολίτευσης, ο Δημήτρης Καμμένος και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Κατσαντώνης, ενώ την καταψήφισαν οι 153 βουλευτές από τους ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα