Πρόταση νόμου του ΚΙΝΑΛ για τα μάτια του κόσμου

Τεράστια εντύπωση είναι για ποιον λόγο η Χ. Τρικούπη δεν επανέφερε τον νόμο Διαμαντοπούλου,

Όσοι λένε ότι η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε δυσαρμονία με τη βάση μάλλον θα νιώθουν δικαιωμένοι με τη στάση του κόμματος στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τη φύλαξη των ανώτατων ιδρυμάτων.

Το ΚΙΝΑΛ, λοιπόν, κατέθεσε πρόταση νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση, και όχι γιατί δεν την πίστευε. Κάθε άλλο. Απλά επιλέχθηκε για βγάλει το κόμμα από τη… δύσκολη θέση. Ειδικότερα, η πρόταση νόμου του Κινήματος Αλλαγής που είχε εγκαίρως κατατεθεί και ρύθμιζε τελείως διαφορετικά τα θέματα ασφάλειας στα πανεπιστήμια, προέκυψε μετά από μία… μεγαλειώδη σύλληψη του γραμματέα της ΚΟ Βασίλη Κεγκέρογλου, με την οποία η Χαριλάου Τρικούπη βγήκε από την… άβολη θέση να διαλέξει μεταξύ τού να ψηφίσει το νομοσχέδιο της Ν.Δ. ή να ακολουθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο των διαδηλώσεων.

Όμως αυτό που προκάλεσε τεράστια εντύπωση είναι για ποιον λόγο το ΚΙΝΑΛ δεν επανέφερε τον νόμο Διαμαντοπούλου, ο οποίος και είχε ψηφιστεί από τεράστια πλειοψηφία και προέβλεπε πως θα αντιμετωπιστεί η ανομία. Προφανώς, η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ νιώθει άβολα που η Άννα Διαμαντοπούλου, δίχως να ανακοινώσει την προσχώρησή της στη Ν.Δ., με τις ευλογίες της κυβέρνησης προσπαθεί να εκλεγεί γενική γραμματέας του ΟΟΣΑ.

Και φυσικά, φαίνεται πως ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί την τελευταία δεκαετία στην ελληνική κοινωνία. Λειτουργεί και μιλά με όρους, σχήματα, δίπολα και διλήμματα προηγούμενων δεκαετιών. Σαν να τρέχει σε κάποιες περιπτώσεις πίσω (και) από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σαν να φοβάται ότι θα του κολλήσει η Κουμουνδούρου τη ρετσινιά της ουράς του Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα