Πρωθυπουργικά ζόρια σε τέσσερα μέτωπα

Καθημερινότητα είναι πλέον για την κυβέρνηση Τσίπρα οι μικρές «αναταράξεις», σε μία περίοδο που ο Αλέξης Τσίπρας ήλπιζε ότι θα βρίσκεται… καβάλα στ’ άλογο με αφορμή την υπόθεση Novartis που -όπως τον κατηγορεί η αντιπολίτευση- χρησιμοποιεί έναντι των πολιτικών του αντιπάλων.

Ακόμη και οι πιο ψύχραιμοι παρατηρητές συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ο πρωθυπουργός καλείται να διαχειριστεί μία πραγματικότητα δύσκολη και όχι μόνο λόγο οικονομίας.

Σκοπιανό: Τα συλλαλητήρια μπορεί να έχουν φύγει από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, ωστόσο, το μέτωπο που άνοιξε η κυβέρνηση μοιάζει να φεύγει από τον έλεγχο της. Το Σκοπιανό, είναι το υπ’ αριθμόν ένα σοβαρότερο και δυσκολότερο πρόβλημα το οποίο καλείται να διαχειρισθεί, καθώς εξαντλούνται τάχιστα τα χρονικά περιθώρια «λύσης». Αθήνα και Σκόπια μπορεί να μιλάνε με… αισιοδοξία για λύση μέσα στον Μάρτιο, ωστόσο, οι εξελίξεις δείχνουν άλλα πράγματα.

Novartis: Μπορεί να πέτυχε την αλλαγή πολιτικής ατζέντας ο Αλέξης Τσίπρας, όμως τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αφήνουν την αίσθηση πως η κυβέρνηση επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την υπόθεση για να «εξολοθρεύσει» τους πολιτικούς της αντιπάλους με ατάκες περί διαφθοράς. Την ίδια ώρα, μετά και την τοποθέτηση του Τζέφρι Πάιατ, μοιάζει να «καίγεται» και το χαρτί ότι η έρευνα για τα πολιτικά πρόσωπα γίνεται από το FBI.

Αιγαίο: Μέσα σε όλα η Τουρκία εντείνει την επιθετικότητα της, με τη στάση της Ελλάδας να μοιάζει αμήχανη. Ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν βλέπει ότι επί της ουσίας δεν υπάρχει αντίδραση και καθημερινά αποθρασύνεται, καθώς δεν διστάζει να καταφύγει σε επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο και την Κύπρο. Αυτή την περίοδο φαίνεται η άστοχη επιλογή της επίσκεψης του «σουλτάνου» στην Αθήνα στον Δεκέμβριο, καθώς έκτοτε το θερμόμετρο είναι μόνιμα στο… κόκκινο.

Αντωνοπούλου: Το περιβόητο… ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, πήγε για μία ακόμη φορά περίπατο με την αποκάλυψη της επιδότησης ενοικίου που λάμβανε η μέχρι πρότινος αν. υπουργός. Με ετήσιο εισόδημα περίπου 600.000 ευρώ και την περιουσία τους να ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ, το ζεύγος Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου, η υπόθεση αποτελεί πρόκληση για το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα