
Πρώτη νίκη για τον Αστέρα 3-0 τον ΟΦΗ στην Τρίπολη
Αρνητικό το ντεμπούτο του Κόντη στον πάγκο των Κρητικών
Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Αστέρας που με πρωταγωνιστές τους Τσίκο-Μπαρτόλο «καθάρισε» 3-0 τον ΟΦΗ χαλώντας το ντεμπούτο του Χρήστου Κόντη.
Οι «κιτρινομπλέ», έφτασαν τους 6 πόντους στη Super League και ανασαίνουν, όσους έχει και ο ΟΦΗ με δεδομένο πως θα πληρώσει τον Θανάση Παπάζογλου και θα πάρει πίσω τους τρεις πόντους που του αφαιρέθηκαν.
Ο ΟΦΗ από το 52ο λεπτό έπαιζαν με ποδοσφαιριστή λιγότερο λόγω άλλης μιας αποβολής του Τιάγκο Νους (με δεύτερη κίτρινη κάρτα).
Με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης» την επόμενη αγωνιστική ο Asteras AKTOR, υποδέχεται την ΑΕΚ ο ΟΦΗ.
Ανώτερος ήταν ο Αστέρας στο πρώτο ημίχρονο, με τους Αρκάδες να έχουν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού και να απειλούν την αντίπαλη εστία. Μόλις στο 4ο λεπτό ήρθε η πρώτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με τον Καλτσά να εκτελεί το κόρνερ, η μπάλα να καταλήγει στον Σιλά ο οποίος έκανε πολύ ωραία σέντρα, με τον Γιαμπλόνσκι να παίρνει την κεφαλιά αλλά την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ! Στο 11’ ο Μπαρτόλο απείλησε με κοντινή κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ τελικά ο Αστέρας μετέτρεψε την υπεροχή του σε γκολ στο 23ο λεπτό.
Ο Τσίκο έπιασε ένα απίθανο σουτ από τα 25 μέτρα, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παράθυρο της εστίας του Χριστογεώργου που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Τα νεύρα ήταν έντονα από την πλευρά των Κρητικών και αυτό είχε ως συνέπεια ο διαιτητής να μοιράζει κίτρινες. Βέβαια ο Πολυχρόνης έχασε μια σημαντική κάρτα, αφού ο Νους στο 40’ έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Άλχο, το οποίο έπρεπε να τιμωρηθεί με δεύτερη κίτρινη αλλά του την χάρισε. Παρόλα αυτά, ούτε ο Αργεντινός άλλαξε… την συμπεριφορά του, ούτε ο Κόντης τον έβγαλε από το ματς στο ημίχρονο. Αυτό αποδείχτηκε καταστροφικό αφού ο Νους για ακόμη ένα ματς αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και συνεπώς την κόκκινη, όταν πήγε και χτύπησε τον Καλτσά και ενώ η μπάλα είχε φύγει αρκετή ώρα από τα πόδια του Έλληνα μεσοεπιθετικού.
Οι Αρκάδες έδειξαν να χαλαρώνουν για λίγα λεπτά λόγω του αριθμητικού πλεονεκτήματος, κάτι που λίγο έλειψε να πληρώσουν στο 61’ όταν ο ΟΦΗ είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του με το φοβερό σουτ του Αποστολάκη από πλάγια θέση που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι! Αυτή η φάση έκανε τους γηπεδούχους να πάρουν και πάλι τον έλεγχο, καθαρίζοντας το παιχνίδι. Στο 71’ ο Μπαρτόλο με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, αιφνιδίασε τον Χριστογεώργο που δεν μπορούσε και πάλι να αντιδράσει για το 2-0. Πέντε λεπτά αργότερα ο Αργεντινός χτύπησε ξανά όταν ο Τσίκο εκμεταλλεύτηκε άλλο ένα τραγικό λάθος των Κρητικών και του έσπασε την μπάλα για το 3-0.
Ο Πολυχρόνης έχασε τη φάση της δεύτερης κίτρινης κάρτας του Νους στο 40’ για σκληρό μαρκάρισμα στον Άλχο. Τελικά, απέβαλε τον Αργεντινό σωστά, στο 52ο λεπτό για νέο φάουλ στον Καλτσά, πηγαίνοντας πάνω του με καθυστέρηση.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Κρις Κόουλμαν): Παπαδόπουλος, Ιβάνοφ, Τριανταφυλλόπουλος, Σιλά, Άλχο, Γιαμπλόνσκι (70΄Τζανδάρης), Τσίκο, Καλτσάς (81΄Χαραλαμπόγλου), Κετού (88΄Εμμανουηλίδης), Μπαρτόλο (80΄Μεντιέτα), Μακέντα (81΄Οκόχ).
ΟΦΗ (Χρήστος Κόντης): Χριστογεώργος, Μαρινάκης (46΄Βούκοτιτς), Αποστολάκης, Κρίζμανιτς, Ανδρούτσος, Καραχάλιος (81΄Νέιρα), Αποστολάκης, Σενγκέλια (70΄Θεοδοσουλάκης), Νους, Φούντας (81΄Τελέζ), Σαλσέδο.