«Προτιμώ μια καλύτερη κοινωνία από το πρωτάθλημα»

Σε φοιτητές σε Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ μίλησε ο Πεπ Γκουρδιόλα και κάθε άλλο παρά εστίασε την ομιλία του στο ποδόσφαιρο. Ο Καταλανός προπονητής, έδειξε για μια ακόμη φορά πόσο σπουδαίος είναι και σαν άνθρωπος.

Ο Γκουρδιόλα είπε χαρακτηριστικά ότι:

«Η Δημοκρατία δεν είναι υπόθεση μιας απλής ψήφου κάθε τέσσερα χρόνια. Δεν τελειώνει εκεί. Πρέπει καθημερινά να φροντίζεις για την Δημοκρατία. Πρέπει να είσαι ακτιβιστής… Πριν από χρόνια, ο Γκους Χίντινκ σταμάτησε έναν αγώνα ποδοσφαίρου και απαίτησε ν’ αφαιρεθεί από την εξέδρα ένα πανό που είχε πάνω στη σβάστικα. Χρησιμοποίησε τη δύναμή του για να κάνει λίγο καλύτερη την κοινωνία… Ο κόσμος που πηγαίνει στο γήπεδο, θέλει να ξεφύγει από κάτι που τον ταλαιπωρεί στην κοινωνία και φαίνεται αυτό…».

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναφέρθηκε στη σχέση του με το διάβασμα

«Αγαπώ να διαβάζω βιβλία αλλά… δεν διαβάζω. Αρχίζω να διαβάσω ένα βιβλίο, έρχεται στο μυαλό μου η Λίβερπουλ και ο Κλοπ και δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Σταματάω! Ο κόσμος λέει ότι διαβάζω βιβλία, αλλά δεν διαβάζω. Έχω μια πολύ καλή και με ποικιλία, βιβλιοθήκη στο σπίτι μου, αλλά θα διαβάσω τα βιβλία όταν θα έχω πλέον χρόνο, όχι τώρα…» είπε μεταξύ άλλων ο κόουτς της Μάντσεστερ Σίτι, που αναφέρθηκε στις ανθρώπινες αξίες και την ανάγκη οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου να βοηθήσουν με τη δημοτικότητά τους…

«Πάντα ενθαρρύνω τους νέους ανθρώπους, ακόμα και τους ποδοσφαιριστές μου. Αν δεν αρέσουν σε κάποιους οι αποφάσεις μου, θέλω να μου το λένε για να συζητήσουμε. Ο κόσμος του αθλητισμού οφείλει να χρησιμοποιεί τη δύναμη που έχει για να προκαλεί θετικό αντίκτυπο στην ανθρωπότητα γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι και όχι απλά αθλητές. Πάντα πρέπει να προσπαθείς.

Πάνω απ’ όλα είμαι πολίτης και μετά προπονητής. Προτιμώ να είμαι πατέρας και μετά έρχεται το επάγγελμα του προπονητή. Προτιμώ ν’ αφήσω στα παιδιά μου μια καλύτερη κοινωνία παρά να κατακτήσω την Premier League. Όλοι έχουμε ένα καθήκον, μια ευθύνη σε αυτή τη ζωή…».

 

 

Διαβάστε επίσης