Προτιμούν να παίζουν στα… κοτέτσια της Ευρώπης

Sports Παρασκήνια

Η άτακτη υποχώρηση στην ευρωπαϊκή κατάταξη του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έβαλε μυαλό στους μεγαλοπαράγοντες. Οι διεθνείς αποτυχίες και ο ξεπεσμός τους να παίζουν στα… ξερά της Ευρώπης, δεν τους θορύβησαν να ψάξουν να βρουν αν κάτι κάνουν λάθος και τι είναι αυτό.

Η υποβάθμιση της Εθνικής ανδρών με τους απανωτούς αποκλεισμούς αποτέλεσε το καμπανάκι που δυστυχώς δεν άκουσαν οι μεγαλοσχήμονες του ποδοσφαίρου μας, οι οποίοι θεωρούν πως με τις καραβιές των ξένων παικτών που φέρνουν θα φθάσουν σε επιτυχίες. Με τέσσερις ομάδες μείναμε στην Ευρώπη και από αυτές οι τρεις παίζουν στο…. Conference League. Κι έρχεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου και ρίχνει στο τραπέζι την πρόταση για υποχρεωτική συμμετοχή τεσσάρων Ελλήνων ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα των ομάδων της Super League1.

H πρόταση έπεσε με κάθε επισημότητα ενώπιων της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, στην πρώτη της συνεδρίαση. Οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού (Λίνα Σουλούκου), της ΑΕΚ (Γιώργος Κοσμάς) και του ΠΑΟΚ (Μάκης Γκαγκάτσης) δεσμεύτηκαν να τοποθετηθούν αναλυτικά στην επόμενη συνεδρίαση και αφού μελετήσουν την πρόταση, ωστόσο άπαντες εξέφρασαν επιφυλάξεις. Και πού… στάθηκαν; Στην υφιστάμενη ευρωπαϊκή εργατική νομοθεσία. Μα ποιος έθεσε ζήτημα αποκλεισμού απόκτησης αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, ώστε να υπάρχουν τέτοια ζητήματα; Πάρε, κύριε, και 30 ξένους αν θέλεις. Κανείς δεν σου βάζει εμπόδια. Αλλά να εξαφανίσεις τους Έλληνες; Αυτό θέλουν ο Μαρινάκης, ο Μελισσανίδης και ο Σαββίδης; Δεν μιλάμε για τον Αλαφούζο, γιατί δεν υπήρχε εκπρόσωπός του στην Επιτροπή αυτή.

Να βγουν και να το πουν, αλλά μετά ας μην κάνουν παράπονα γιατί παίζουν στα κοτέτσια της Ευρώπης. Όσον αφορά τους «έγκριτους» νομικούς Μάκη Γκαγκάτση και Λίνα Σουλούκου, οι «επιφυλάξεις» τους για την εργατική νομοθεσία, προφανώς ισχύει μόνο για τη SL1 και όχι για τη SL2, όπου επιβάλλεται με νόμο να υπάρχουν επτά Έλληνες παίκτες στην εικοσάδα. Μάλλον έχουν καιρό να πατήσουν σε δικαστήρια για να ξέρουν τι ισχύει…

Η Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ δεσμεύτηκε να γνωμοδοτήσει εάν μια τέτοια διευθέτηση που αφορά στον περιορισμό της απασχόλησης Ευρωπαίων πολιτών είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό δίκαιο. Και βέβαια είναι ξεκάθαρο το τι θα πει. Πολιτική βούληση χρειάζεται από τους ισχυρούς του ποδοσφαίρου μας, να στηρίξουν τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και κατ’ επέκταση την Εθνική ομάδα. Μόνο κέρδος θα έχουν απ’ αυτό. Κι έπρεπε μόνοι τους να ρίξουν το βάρος στην ελληνοποίηση των συλλόγων τους και να μην περιμένουν κανέναν Δημητρίου.

Με αυτά τα μυαλά, Conference και πολύ τούς είναι…

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα