Πρωτοβουλίες Κουβέλη για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς

Συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς, με τον Φώτη Κουβέλη να έχει προαναγγείλει πρωτοβουλίες με στόχο τη δημιουργία μιας ευρύτερης συμμαχίας δυνάμεων στον χώρο του δημοκρατικού Σοσιαλισμού, χωρίς κατ’ ανάγκην να ενταχθούν στο κόμμα.

Σύμφωνα με πηγές από τη ΔΗΜΑΡ, τις οποίες επικαλούνται «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», ο κ. Κουβέλης αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να αποσαφηνίσει ένα συνολικότερο σχέδιο ανασυγκρότησης του χώρου της κεντροαριστεράς. Οι κινήσεις αυτές δείχνουν πως πρόεδρος του κόμματος μοιάζει να έχει αφήσει οριστικά πίσω του τις προσκλήσεις της Ιπποκράτους για διάλογο και εκλογική συνεργασία με στόχο την ανασύσταση της κεντροαριστεράς, τις οποίες εξάλλου η ΔΗΜΑΡ είχε απορρίψει.

Την ίδια ώρα, φανερώνουν ότι ο Φώτης Κουβέλης αναλαμβάνει ο ίδιος πρωτοβουλία κινήσεων στον πολιτικό αυτό χώρο με στόχο την διεύρυνση της επιρροής του. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η -διερευνητική προς το παρόν- συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ με πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο της Αριστεράς ή από το ΠΑΣΟΚ, αλλά το τελευταίο διάστημα έχουν αποστασιοποιηθεί.

Διαβάστε επίσης