Πρώτος «καλοκαιρινός προορισμός» για τους Ρώσους η Ελλάδα

Για μια ακόμα «καλοκαιρινή σεζόν» η Ελλάδα έρχεται στις πρώτες προτιμήσεις των Ρώσων πολιτών για να απολαύσουν τις διακοπές τους. Σύμφωνα με τους τουριστικούς πράκτορες της Ρωσίας, οι πωλήσεις τουριστικών πακέτων από τη Ρωσία προς την Ελλάδα σημειώνουν σημαντική άνοδο. Με βάση τα στοιχεία που δημοσιοποιεί το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρωσία, αναμένουν αύξηση άνω του 5%.

Πολλοί τουριστικοί πράκτορες σημειώνουν αύξηση των πωλήσεων της Ελλάδας σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η μεγαλύτερη δυναμική των κρατήσεων για την Ελλάδα (+40%) καταγράφηκε στην ‘’TUI Russia’’, λόγω των άριστων αποτελεσμάτων των προκρατήσεων. Στην “Intourist” σημειώνεται αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα κατά περίπου 10%, στην ‘’Biblio-Globus’’ – κατά 12,6%, στην ‘’PEGAS Touristik’’ – κατά 15-20%. Σε ότι αφορά τους προορισμούς που επιλέγουν οι Ρώσοι, οι πιο δημοφιλείς είναι η Κρήτη και η Ρόδος, μετά έρχονται η Κέρκυρα, η Κως και η Ζάκυνθος. Τα ηπειρωτικά θέρετρα της Ελλάδας είναι επίσης σε ζήτηση.

Σύμφωνα με τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες, αυτή τη σεζόν οι ανταγωνιστές της Ελλάδας στη ρωσική αγορά είναι η Τουρκία, η Κύπρος, η Ισπανία και η Ιταλία.

Τέλος, στις πρώτες τρεις θέσεις βρίσκονται οι πιο οικονομικοί προορισμοί της Μεσογείου Τουρκία, Τυνησία και τα εγχώρια τουριστικά θέρετρα της Ρωσίας, για λόγους κόστους. Κατόπιν ακολουθούν οι πιο “premium” προορισμοί, η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ισπανία που έχουν υψηλότερες τιμές, με την Ελλάδα να ξεχωρίζει με τουριστικό μερίδιο 8% όταν Κύπρος και Ισπανία κατέχουν το 4%-4,5%.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα