Προβάδισμα 12% στη Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της GPO

Σαφέστατο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου στη Νέα Δημοκρατία δίνει άλλη μία δημοσκόπηση. Αυτή τη φορά η έρευνα ανήκει στην εταιρεία GPO κι έγινε για λογαριασμό της ιστοσελίδας powergame.gr.

Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 35,9% (μικρή μείωση της τάξης του -0,2% από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας), την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 23,5% (22,7% στην προηγούμενη έρευνα).

Τρίτο κόμμα παραμένει το Κίνημα Αλλαγής το οποίο συγκεντρώνει 7% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,4%, η Ελληνική Λύση στο 4%, το ΜέΡΑ 25 με 3,4%. Παράλληλα, 19,8% δηλώνει ότι θα ακολουθήσει άλλες επιλογές, ενώ 12% των ερωτηθέντων δηλώνει αναποφάσιστο.

Σε ό,τι αφορά τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τεράστιο προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα για την αντιμετώπιση της  οικονομικής κρίσης (45,7% έναντι 28,1%) και ότι είναι ο καταλληλότερος για να προσελκύσει νέες επενδύσεις στη χώρα (49,5% έναντι 19,7%).

Αναφορικά με την αξιολόγηση των υπουργών, δημοφιλέστερος αναδεικνύεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια να είναι δεύτερος και τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο να βρίσκεται στην τρίτη θέση. Την πρώτη τετράδα συμπληρώνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυρ. Πιερρακάκης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα