Προβληματισμός για διατάξεις του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος

Προβληματισμό ακόμη και σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος προκαλούν διατάξεις του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος, το οποίο συζητήθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Την ίδια ώρα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για υπερσυγκέντρωση εξουσιών και κατηγορούν τον πρωθυπουργό για αυτοκρατορικές αντιλήψεις.

Από τους βουλευτές της συμπολίτευσης διευκρινίσεις και βελτιώσεις στο νομοσχέδιο ζήτησε η Μαριέττα Γιαννάκου, παραδεχόμενη ότι το νομοσχέδιο εισάγει, «αναμφίβολα», νέους θεσμούς και νέες διαδικασίες. Έχοντας διατελέσει υπουργός σε κυβερνήσεις με δύο διαφορετικούς πρωθυπουργούς, η κ. Γιαννάκου εκτιμά ότι με το νομοσχέδιο ενισχύεται η γνώση του πρωθυπουργού και των συνεργατών του για το τι «τεκταίνεται στα διάφορα υπουργεία».

Η βουλευτής της ΝΔ έθεσε ωστόσο κάποια σημαντικά ερωτήματα και ζήτησε διευκρινίσεις για το αν, μέσα από το νομοσχέδιο, «φαίνεται ότι ο υπουργός θα ελέγχει το υπουργείο του πλήρως». Και αυτό γιατί, όπως τόνισε, «οι υπουργοί έχουν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και οι πράξεις τους έχουν τυπική ισχύ, με βάση το σύνταγμα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα