Πρωτογενές πλεόνασμα στην Ελλάδα «βλέπει» μέσα στο 2013 η Λαγκάρντ

Ικανοποιημένη από την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος εμφανίστηκε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο CNBC. Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι η χώρα μας βρίσκεται στο δρόμο προς την ανάκαμψη ενώ επεσήμανε ότι ο  προϋπολογισμός της Ελλάδας θα μπορούσε να εμφανίσει πλεόνασμα μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι χρειάζεται ακόμη να γίνει πολλή δουλειά.

«Όταν κοιτάζω την Ελλάδα, είμαι πολύ εντυπωσιασμένη από τις προσπάθειες που έχουν γίνει για να αποκατασταθεί η δημοσιονομική κατάσταση στη χώρα. Είναι πολύ πιθανό στο τέλος του 2013 η Ελλάδα να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που είναι εντυπωσιακό επίτευγμα», δήλωσε η Λαγκάρντ.

Πρόσθεσε ακόμη ότι πολλά χρειάζεται να γίνουν ακόμη, «είτε μιλάμε για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, τις μεταρρυθμίσεις στη φορολογική διοίκηση, τη συνέχιση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, τη διοίκηση των δημόσιων υπηρεσιών. Όλα αυτά είναι ακόμη στο τραπέζι και υπάρχει δουλειά σε εξέλιξη που χρειάζεται να συνεχιστεί. Αλλά υπήρξαν ξεκάθαρα επιτεύγματα», πρόσθεσε.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε πως υπάρχουν ακόμη μερικά βήματα που πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να βελτιώσει τη δημοσιονομική της θέση. «Αυτή τη στιγμή έχουμε μια λίστα δράσεων που πρέπει να προχωρήσουν. Λίγες ακόμη prior actions προτού καταθέσουμε το πρόγραμμα στο δ.σ. στο τέλος Ιουλίου. Και τότε θα δούμε.  Όπως έχω πει, ένα βήμα τη φορά», τόνισε.

Διαβάστε επίσης