ΠΣΑΠ: «Δεν φταίει ο κορωνοϊός αλλά η διοίκηση της SL2-FL»

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Γιώργος Μπαντής μίλησε στον Αthletic Radio 104,2 για την πρόταση του ΟΦΗ να ενισχυθούν από τους μεγάλους οι μικρότερες κατηγορίες, επιρρίπτοντας ευθύνες στην διοίκηση της SL2 για το γεγονός ότι δεν έχει αρχίσει ακόμα το πρωτάθλημα.

Ο Γιώργος Μπαντής αναφέρθηκε στην δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται το ποδόσφαιρο λόγω της πανδημίας:

“Σίγουρα, υπάρχει γιατρειά, έχετε δει όλοι τι αγώνα έχουμε κάνει για να πούμε την άποψη μας τεκμηριωμένα και επιμένουμε ότι δεν υπάρχει κανένας δημόσιος κίνδυνος με το άνοιγμα του αθλητισμού. Τηρώντας πάντα το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο σε SL2-FL και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα πως με την ίδια διαδικασία, η SL 1 και η Basket League λειτουργούν άψογα. Είμαστε σίγουροι πως μπορεί να λειτουργήσει και στις άλλες δύο κατηγορίες και περιμένουμε τις αποφάσεις των ειδικών”.

Για το αν μπορούν να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα: “Φυσικά και μπορούν και έχουν δεσμευτεί οι ΠΑΕ εγγράφως, τόσο προς το Υπουργείο Αθλητισμού, όσο και προς την επιτροπή των ειδικών. Όπως θα δούμε, στην SL 1 οι ομάδες έχουν κάνει πολύ καλές συμφωνίες και η αξία των τεστ είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με τον περασμένο Μάρτη. Θεωρώ αδύνατο να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να λέγεται ΠΑΕ”.

Για το αν ευθύνεται ο κορωνοϊός για την μη έναρξη των δύο πρωταθλημάτων: “Όχι, δεν είναι αυτός και θα πω αυτό που τονίζει ο ΠΣΑΠ από τον Σεπτέμβρη. Δυστυχώς αυτά τα πρωταθλήματα ενώ είχαν όλο τον χρόνο να οργανώσουν το επόμενο και να είναι ένα βήμα μπροστά γνωρίζοντας, εκ των υστέρων, ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί και ο κορονοϊός. Θεωρώ ότι η διοργανώτρια αρχή πήρε πολλές λάθος αποφάσεις και σκεφτείτε πως σε Δ.Σ. ανέβαλλαν την προκαθορισμένη ημερομηνία τόσες φορές με αποτέλεσμα να βρεθούμε εντός του lockdown. Βλέπετε πως και σύμφωνα με τα λεγόμενα και του κ. Μαυρωτά δεν ήταν το υγειονομικό πρωτόκολλο αλλά με αποτέλεσμα να μην ξεκινήσουν στην ώρα τους δεν μπόρεσαν να αποδείξουν ότι θα μπορούσαν να το τηρήσουν. Θέλω να πιστεύω πως θα πάρουμε το “πράσινο φως”, αρχικά για προπονήσεις και στην συνέχεια για αγώνες. Και κυβερνητικά χείλη το λένε ότι αν είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τώρα δεν θα είχε διακοπεί. Ο ΠΣΑΠ έβγαλε ανακοίνωση τον Σεπτέμβριο με την οποία χτυπούσε το καμπανάκι”.

Για το αν θα βρεθεί λύση: “Επειδή έναν μήνα πριν είχαμε πάρει όλες τις διαβεβαιώσεις ότι τουλάχιστον η SL 2 θα έπαιρνε το “οκ” και τελικά δεν έγινε, είμαι αισιόδοξος αλλά συγκρατημένος”.

Για το τι θα συμβεί αν καθυστερήσει η έναρξη: “Τα πράγματα ζορίζουν αρκετά γιατί καταλαβαίνετε πως ακόμα και αν ξεκινήσουν τα παιχνίδια στις 7 Ιανουαρίου, όπως ακούγεται, δεν είναι εφικτό. Χρειαζόμαστε ακόμα 1,5 μήνα για να λειτουργήσουμε, γιατί δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες αν γίνει σέντρα – όπως ακούγεται – στις 7 Γενάρη. Οφείλουμε να παλέψουμε ώστε να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Το αίτημα μας είναι δίκαιο, πλέον το έχουν αναγνωρίσει όλοι και θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική. Εύχομαι να βρεθεί λογική”.

Για την πρόταση του ΟΦΗ: “Τα πράγματα δεν είναι ρόδινα σε αυτές τις κατηγορίες και προ κορωνοϊού – φανταστείτε τώρα. Η πρόταση του ΟΦΗ με έκανε να θυμηθώ τον λόγο που πραγματικά αγάπησα το ποδόσφαιρο. Είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τέτοιες πράξεις από οπαδούς και τώρα το κάνει ένας ολόκληρος ποδοσφαιρικός οργανισμός. Πραγματικά ο ΟΦΗ με την διοίκηση του αποδεικνύει ότι είναι δίπλα στην κοινωνία, είναι ο τρόπος που το κάνει, είναι πολλά. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για αυτήν την πράξη, το δείχνουν ότι στέκονται έμπρακτα δίπλα στους εργαζόμενους. Σκέφτονται και πονάνε το ίδιο για τον αθλητή που παίζει σε άλλη κατηγορία και στην άλλη άκρη της Ελλάδας. Με κάνει να νιώθω τόσο για τον ΟΦΗ, όσο και για την Κρήτη που έχει στο αίμα της την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη ότι δεν έχει χαθεί τίποτα στο ποδόσφαιρο και ο καθένας από την μεριά του να προάγει αυτές τις αξίες”.

Για το πως εισέπραξε ο ΠΣΑΠ την πρόταση του ΟΦΗ: “Μιλήσαμε με τον κ. Βογιατζάκη και δηλώσαμε δημόσια το ευχαριστώ μας με την ανακοίνωση μας. Επιμένω και θα σταθώ στην πράξη και την κίνηση του ΟΦΗ, είτε κάποιοι αντιδρούν, είτε την αγκαλιάζουν”.

Για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν: “Δεν σας κρύβω ότι στενοχωριέμαι, αυτή η πρωτοβουλία του ΟΦΗ έπρεπε να χειροκροτηθεί από όλους. Είναι πολύ αρνητικό όλο αυτό, το να ψάχνουμε μελανά σημεία μέσα από μια κίνηση που προάγει τις αξίες του αθλητισμού είναι κάτι που δεν βοηθάει. Μπορώ να πω ότι δεν θα ήθελα σαν άνθρωπος να συγκρατήσω αυτές τις 2-3 αντιδράσεις αλλά εκείνες άλλων ΠΑΕ που επικρότησαν την κίνηση του ΟΦΗ. Θα έπρεπε να υπάρχει χαρά που οι παίκτες μιας ομάδας, που είναι τα παιδιά ενός προέδρου ότι θα έπαιρναν παραπάνω χρήματα για εκείνους και τις οικογένειες τους”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα