Ψαρρόπουλος: «Θα είμαι κανονικά υποψήφιος»

Ο Σταύρος Ψαρρόπουλος, κατά τη συζήτηση στην Εκτελεστική Επιτροπή του θέματος των εκλογών της Ομοσπονδίας, που αποφασίστηκε να γίνουν στις 19/2, ανέφερε σχετικά με την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΠΟ, ότι θα είναι κανονικά υποψήφιος εκτός αν αποσύρουν τη στήριξή τους οι Ενώσεις που τον έχουν προτείνει.

Όταν άκουσε τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο να λέει ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν απάντησε στις προσπάθειες να επικοινωνήσει μαζί του για το θέμα των εκλογών, τόνισε: «Η κυβέρνηση θέλει να μας επιβάλει τα πάντα, αλλά τουλάχιστον ας κρατήσει τους τύπους. Ο Χαρδαλιάς μας «έγραψε» κανονικά».

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία ωστόσο ο Σταύρος Ψαρρόπουλος δεν έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος πρόεδρος, καθώς στις 8 Φεβρουαρίου γίνεται 70 χρονών. Αυτό συνεπάγεται πως η εκλογική επιτροπή θα τον αποκλείσει. Δεν μπορεί να είναι καν μέλος της νέας διοίκησης.

“Μετά τη συμπλήρωση του εβδομηκοστού έτους της ηλικίας του ουδείς δύναται να εκλεγεί σε οποιαδήποτε θέση του Διοικητικού Συμβουλίου αθλητικής ομοσπονδίας, δύναται, όμως, να αναλάβει άλλες αρμοδιότητες σε μη αιρετές θέσεις στις οποίες τοποθετείται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της”, αναφέρει η σχετική διάταξη.

Προφανώς ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου θα επιδιώξει να γίνει ερμηνεία του νόμου ώστε να θεωρηθεί πως έχει δικαίωμα για όλο το 2021 να είναι υποψήφιος. Οι πιθανότητες πάντως να γίνει δεκτό κάτι τέτοιο είναι μηδαμινές.

Όπως ενημέρωσε ο Β. Γραμμένος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λ. Αυγενάκης, πρότεινε να γίνει η συνάντηση με FIFA και UEFA για τον αθλητικό νόμο στις 25/1.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα