Ψηφίστηκε το… αντιρατσιστικό

Στη… γωνία θα περιμένει πλέον η FIFA όσους εμπλέκονται σε περιστατικά ρατσιστικών επιθέσεων, ακόμη και τις ίδιες τις ομάδες, με την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να εμφανίζεται έτοιμη να… πάρει «κεφάλια». Με τα νέα αυστηρά μέτρα που ψηφίστηκαν, οι κανονισμοί θα προβλέπουν αφαίρεση βαθμών, ακόμη και τον υποβιβασμό σε περίπτωση που τα φαινόμενα επαναληφθούν!

Χαρακτηριστικό είναι ότι όλες οι χώρες ψήφισαν θετικά στο να παρθούν νέα πιο αυστηρά μέτρα, ώστε να εξαλειφθούν στο μέλλον τα κρούσματα αυτά, και η FIFA έστειλε σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές.

Τα νέα μέτρα προβλέπουν αρχικά αυστηρή προειδοποίηση των ομάδων, όταν γίνει αντιληπτό «ήπιο» κρούσμα, ενώ σε περίπτωση επανάληψης θα επιβάλλεται πρόστιμο και αν κριθεί σκόπιμο διεξαγωγή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για την ομάδα. Το… τρις εξαμαρτείν θα είναι ακόμη πιο «ζόρικο», καθώς η ομάδα θα τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών, ενώ αν υπάρξει και νέα επανάληψη θα είναι ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο του απ’ ευθείας υποβιβασμού!

Αυστηρές ποινές θα επιβάλλονται και στους πρωταγωνιστές εντός αγωνιστικών χώρων, δηλαδή σε περίπτωση που κάποιος παίκτης πραγματοποιήσει ρατσιστική επίθεση εναντίον άλλου θα τιμωρείται με αποκλεισμό έως και πέντε αγωνιστικών. Ανάλογη θα είναι και η ποινή για τους διαιτητές της αναμέτρησης, αν δεν λάβουν υπ’ όψιν τους το κρούσμα και δεν επιληφθούν άμεσα!

Διαβάστε επίσης