Ψηφίστηκε το νέο αθλητικό νομοσχέδιο του Λευτέρη Αυγενάκη

Με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ψηφίστηκε το αθλητικό νομοσχέδιο του Λευτέρη Αυγενάκη, που μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι οι εκλογές στις Ομοσπονδίες θα γίνουν από το Νοέμβριο μέχρι τις 15/2, κάτι που έχει προκαλέσει την αντίδραση της FIFA και της UEFA που απειλούν με Grexit, αν οι εκλογές στην ΕΠΟ δεν διεξαχθούν στις 9 Οκτωβρίου.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους στη Βουλή και ψήφισαν «όχι» στο νομοσχέδιο αλλά και στο άρθρο 7 που προβλέπει τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι οι αρχαιρεσίες και στις 49 Ομοσπονδίες θα διεξαχθούν μέχρι τον Φεβρουάριο για να μην υπάρξει συγχρωτισμός λόγω κορωνοϊού και ότι είναι σε συνεργασία με τις υπερκείμενες αρχές του ποδοσφαίρου.

Την ίδια τύχη, «ναι» από τη Νέα Δημοκρατία, «όχι» από τα υπόλοιπα κόμματα, είχε και το άρθρο 6 με το οποίο μειώνεται από τα 71 στα 70 το όριο για τη θέση του προέδρου στον ΣΕΓΑΣ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταθέσει υποψηφιότητα για τον ΣΕΓΑΣ ο Βασίλης Σεβαστής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα