Πτώχευσε ο πατέρας των μοντέλων Τζίτζι και Μπέλα Χαντίντ (φωτό)

Αίτηση πτώχευσης για λογαριασμό της εταιρείας του κατέθεσε ο Μοχάμεντ Χαντίντ

Αίτηση πτώχευσης για λογαριασμό της εταιρείας του κατέθεσε ο Μοχάμεντ Χαντίντ, πατέρας των διάσημων μοντέλων Τζίτζι και Μπέλα Χαντίντ, μετά τις κατηγορίες πως έχτισε παράνομα ένα πελώριο αρχοντικό.

Η εταιρεία του, 901 Strada LLC, υπέβαλλε αίτηση αναδιοργάνωσης στο ομοσπονδιακό δικαστήριο πτωχεύσεων, την περασμένη Τετάρτη, με τον 71χρονο πατέρα των παραπάνω μοντέλων να δηλώνει ότι η εταιρεία του έχει χρέη ύψους 10-50 εκατομμυρίων δολαρίων εξαιτίας της κατασκευής του αρχοντικού του, 2.780 τετραγωνικών μέτρων, στο Μπελ Έαρ, το ποίο σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε το 2011, όπως αναφέρουν τα δικαστικά έγγραφα που έχουν στην κατοχή τους οι Dily Mail και TMZ.

Στην αίτηση πτώχευσης, ο 71χρονος πατέρας της Τζίτζι Χαντίντ ανέφερε πως η εταιρεία του, χρωστά πάνω από 386.000 δολάρια σε μία εταιρεία σχεδιασμού και διαχείρισης. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία του έχει πάνω από 200.000 δολάρια χρέος σε μία εταιρεία δομικών υλικών και οφείλει πάνω από 93.000 δολάρια σε μία εταιρεία κατεδάφισης καθώς και πάνω από 35.000 δολάρια σε υδραυλικούς.

Ο επιχειρηματίας δήλωσε, επίσης πως το ημιτελές αρχοντικό του, απαιτεί άμεση προσοχή για φυσική ασφάλεια και προστασία από τις καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με το ΤΜΖ, που αναφέρει ακόμη ότι οι ντόπιοι κάτοικοι θα πρέπει να πληρώσουν τα έξοδα του αρχοντικού εάν ο Μοχάμεντ Χαντίντ δεν καταβάλει τα εκτιμώμενα 5 εκατομμύρια δολάρια για να το κατεδαφίσει.

Αρνείται τις κατηγορίες πως το αρχοντικό του είναι επικίνδυνο

Η αίτηση πτώχευσης έρχεται αφότου οι γείτονές του κατέθεσαν μήνυση και χαρακτήρισαν την κατασκευή του πολυτελούς οικοδομήματος ως «η πιο παράνομη κατασκευή που έχει γίνει ποτέ» στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με την New York Daily News,. Η δίκη αναμένεται να γίνει τον Μάρτιο του 2020.

«Εάν αυτό το σπίτι καταρρεύσει, θα συμπαρασύρει και ένα μεγάλο μέρος της γειτονίας» δήλωσε ο δικαστής Κρεγκ Κάρλαν σε ακρόαση την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το ΤΜΖ. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, ο Μοχάμεντ Χαντίντ, πατέρας της Τζίτζι και της Μπέλα Χαντίντ, αντικρούει τους ισχυρισμούς πως το σπίτι του δεν είναι ασφαλές, λέγοντας στο TMZ: «Το αρχοντικό δεν έχει μετακινηθεί ούτε ένα εκατοστό. Δεν υπήρξε ποτέ επικείμενος κίνδυνος για τους γείτονες».

 

Διαβάστε επίσης