«Πυρά» Χριστοφιλοπούλου κατά διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ

«Είναι κρίμα που ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών επέλεξε το θέατρο και όχι να λύσουμε από κοινού την τραγωδία και το δράμα που ζουν οι φοιτητές και οι οικογένειές τους. Ο καθένας πρέπει να παίρνει τις ευθύνες του και, μέχρι στιγμής ο πρύτανης του ΕΚΠΑ δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος των ευθυνών του» υπογράμμισε  η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Μιλώντας  σήμερα στον ρ/σ «Βήμα fm» και στους δημοσιογράφους, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό η κ. Χριστοφιλοπούλου συμπλήρωσε πως: «Ένα μεγάλο κομμάτι διοικήσεων, είτε στα πανεπιστήμια, είτε στο δημόσιο, ζούσε με τη νοοτροπία της συνδιοίκησης, κυρίως με φοιτητικές ή συνδικαλιστικές παρατάξεις. Αυτό πρέπει να τελειώνει.  Η χώρα χρειάζεται ένα άλλο μοντέλο ηγεσίας και διοίκησης, με δημοκρατία και σεβασμό στους θεσμούς».

Περί ΠΑΣΟΚ και Κεντροαριστεράς

«Ο χώρος της Κεντροαριστεράς χρειάζεται ανασύνθεση. Το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί μεγάλο κόστος για σοβαρές επιλογές, ενδεχομένως και λάθη, που έκανε, προκειμένου να σωθεί η χώρα. Μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά, αν ξεπεράσουμε τη νοοτροπία του να έχει ο καθένας μας από ένα φέουδο. Χρειάζεται αναδιάταξη της παράταξης, ώστε η χώρα να έχει το Κέντρο και την Κεντροαριστερά που της αξίζει. Η κίνηση των 58 για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς ανοίγει δρόμους, γιατί εκείνο που χρειαζόμαστε είναι ενότητα και, κυρίως, εθνική ενότητα, παρά τις διαφορές μας», κατέληξε η υφυπουργός.

 

Διαβάστε επίσης