Πως θα «ξηλωθούν» από βουλευτές οι έγκλειστοι της Χ.Α.

«Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής διατηρούν την ιδιότητα του βουλευτού, μέχρις ότου υπάρξει απόφαση επί της κατηγορίας, η οποία θα απαγγελθεί», εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, μιλώντας το απόγευμα στον «Βήμα fm».

«Η κατηγορία αυτή θα πρέπει να είναι και καταδικαστική και ταυτόχρονα να απαγγελθεί αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων. Βεβαίως πρέπει να είναι και αμετάκλητη, δηλαδή να πάει και στον Άρειο Πάγο. Λογικά μιλάμε για μια περίοδο 2- 3 ετών», συνέχισε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Όσον αφορά την κατηγορία που βαραίνει τα μέλη και τον αρχηγό του νεοναζιστικού κόμματος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ο αντιπρόεδρος της Βουλής δήλωσε πως: «Η προσωρινή κράτηση δεν είναι υποχρεωτική για κανένα αδίκημα και κανέναν κατηγορούμενο. Είναι για όλες τις περιπτώσεις δυνητική. Αυτή τη στιγμή, κατά την άποψή μου, για το μόνο αδίκημα που μπορεί να απαγγείλει κατηγορία ο ανακριτής, είναι για τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Διότι αυτό είναι αυτόφωρο κακούργημα για το οποίο δεν απαιτείται άρση ασυλίας από τη Βουλή. Όλα τα άλλα, η εκβίαση, η οπλοφορία, οπλοκατοχή κτλ, απαιτείται να αρθεί η ασυλία από τη Βουλή», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρκογιαννάκης

Διαβάστε επίσης