Πυρ κατά Γκαγκάτση για την κάρτα υγείας της ΕΠΟ

Συνεχίστηκε την Τετάρτη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη της κάρτας υγείας της ΕΠΟ με τις αγορεύσεις των δικηγόρων των 30 κατηγορουμένων.

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, της νυν διοίκησης της ΕΠΟ δηλαδή, που έχει στραφεί εναντίον 10 από τους 22 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων οι πρώην πρόεδροι Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος, Γιώργος Σαρρής και Γιώργος  Γκιρτζίκης, ειπώθηκε ότι: «Η εταιρία εισέπραττε χωρίς να παράγει έργο, η ΕΠΟ έδινε τα λεφτά χωρίς να παίρνει τις μετρήσεις. Τα ίδια τα έγγραφα βοούν τη ζημιά της Ομοσπονδίας που έχει γίνει με δόλο από την πλευρά των κατηγορούμενων για τους οποίους η ΕΠΟ δηλώνει πολιτική αγωγή. Ο τότε ταμίας της, κύριος Γκιρτζίκης δήλωσε ότι υπέγραφε ότι του έφερναν μπροστά του. Η επιτομή της ομολογίας ενοχής».

Ο κ. Τσάμης, που εκπροσωπεί τους Σιντόρη, Οικονομίδη, Φωτίου, Σιγάλα, Παπαδόπουλου, έβαλε και αυτός κατά του πρώην προέδρου της ΕΠΟ. «Η ΕΠΟ λειτουργεί προεδροκεντρικά, το βάρος της ευθύνης το φέρει ο πρόεδρος. Το σύστημα της κάρτας υγείας είναι ένα προσωπικό όραμα του Οικονομίδη και του Γκαγκάτση» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε. «Κανείς από τη γενική συνέλευση δεν εμφανίστηκε να πει ότι δεν έχει εγκρίνει τη σύμβαση. Αντίθετα, 28 ΕΠΣ είπαν ότι ήταν ικανοποιημένες και τα είχαν εγκρίνει όλα και ζητούσαν να ανακαλέσει η ΕΠΟ την πολιτική αγωγή γιατί θεωρούσαν ότι δεν είχαν ζημιωθεί. Όλοι ήταν υπέρ της κάρτας υγείας. Η μάρτυρας κατηγορίας κα Γιακουμιδάκη είπε ότι της φάνηκε ότι η κάρτα υγείας ήταν καλή ιδέα».

Και πρόσθεσε ακόμη: «Δεν θα έκαναν κάποια διάγνωση στους αθλητές, τα δεδομένα είχαν να κάνουν με το κατά πόσο ένας αθλητής θα παίξει ή όχι ποδόσφαιρο. Δεν είχαμε σκοπούς ιατρικής πράξης, ήταν αποκλειστικά η συλλογή δεδομένων για να παίξει ποδόσφαιρο ή όχι. Δεν με ενδιαφέρει να μιλήσουμε για πολιτικές διώξεις απλά να πω ότι και οι εισαγγελικοί λειτουργοί άνθρωποι είναι και κάνουν λάθη».

Ο δικηγόρος του Βασίλη Χατζηαποστόλου, Γιάννης (γιoς του) τόνισε ότι το πρώην στέλεχος της ΕΠΟ δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση.

«Ουδέποτε δόθηκαν τα 29 εκατομμύρια. Ήταν ένα αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα που αν λειτουργούσε πλήρως, η ΕΠΟ θα είχε έσοδα, όχι δαπάνες. Ο Χατζηαποστόλου δεν έχει υπογράψει κανένα έγγραφο για την κάρτα υγείας ή τα οικονομικά της ΕΠΟ, ήταν μόνο στην Εθνική ομάδα. Η ενημέρωση που είχε ήταν η ενημέρωση που είχαν και οι λοιποί σύμβουλοι. Αρκεί το γεγονός ότι ήταν τόσα χρόνια στην ΕΠΟ, για να του καταλογίσουμε δόλο; Δεν είχε δόλο να ζημιώσει την ΕΠΟ. Έδωσε τον εαυτό του και αφιέρωσε τη ζωή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η τιμή και η υπόληψη της οικογένειας μας έχει πληγεί. Όχι μόνο δεν ευσταθεί η κατηγορία, αλλά ούτε αποδείχθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία».

Η δικηγόρος των Αριστείδη Σταυρόπουλου και Αθανάσιου Ισμαήλου, στελέχη της εταιρίας Opentec, τέλος, ζήτησε την απαλλαγή τους (ο εισαγγελέας έχει προτείνει την αθώωση τους). «Ασχολήθηκαν με την εταιρία το 2012, τότε ανέλαβαν, ενημερώθηκαν για μία υλοποιημένη και ολοκληρωμένη σύμβαση. Δεν υπέγραψαν τίποτα. Παρέλαβαν μεταχρονολογημένες επιταγές που ακυρώθηκαν με την καταγγελία της σύμβασης από τον κύριο Σαρρή. Ότι έγινε, έγινε προ της θητείας του άρα δεν θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για συνέργεια σε απιστία» είπε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Ο Εισαγγελέας έδρας στη δίκη της κάρτας υγείας Χαράλαμπος Τζώνης ήταν καταπέλτης κατά του Βασίλη Γκαγκάτση και είχε ζητήσει την ενοχή του, όπως επίσης και για άλλους 12 κατηγορούμενους εκ των οποίων οι 8 είναι πρώην στελέχη της ΕΠΟ.

 

Διαβάστε επίσης