Πυρά Γεννηματά σε Κεραμέως: «Διατηρεί τους καταστροφικούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ»

Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ σχολίασε το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, στην διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τα διοικητικά συμβούλια των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ

Πυρά στην κυβέρνηση και προσωπικά στη Νίκη Κεραμέως εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, αναφορικά με το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, στην διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τα διοικητικά συμβούλια των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Παράλληλα, μετά το τέλος της τηλεδιάσκεψης ανακοίνωσε ότι το ΚΙΝΑΛ θα το καταψηφίσει επί της αρχής.

Η πρόεδρος της παράταξης, αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο της παράταξης, είπε ότι «κυβέρνηση και υπουργείο Παιδείας περιορίζονται σε μπαλώματα στους προηγούμενους καταστροφικούς νόμους του ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους στην ουσία διατηρούν».

Τόνισε μάλιστα ότι το πολυνομοσχέδιο αποδεικνύει ότι η υπουργός Νίκη Κεραμέως «δεν διαθέτει σχέδιο, όραμα, στρατηγική», καθώς το σχέδιο νόμου που παρουσίασε εγκλωβίζεται στην απαράδεκτη λογική του ράβε-ξήλωνε εις βάρος της εκπαίδευσης και των παιδιών μας».

«Δεν αξιοποιεί ούτε στο ελάχιστο την ολοκληρωμένη δουλειά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ για το Ψηφιακό Σχολείο και τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, πρόσθεσε η κ. Γεννηματά που ανάμεσα στα άλλα:

Επισήμανε την ανάγκη της έγκαιρης πρόσληψης μόνιμων εκπαιδευτικών εν όψει της νέας χρονιάς, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι πια δυνατόν να έχουμε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς άνω του 20% του συνόλου του διδακτικού προσωπικού». Πρότεινε και την πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών για να καλυφθούν οι νέες σύγχρονες ανάγκες για την στήριξη των παιδιών.

Ζήτησε ουσιαστική οικονομική ενίσχυση των σχολικών επιτροπών από την κυβέρνηση, ώστε να ανταποκριθούν αυτές στις αυξημένες ανάγκες εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων και επανέφερε την πρόταση του ΚΙΝΑΛ για ρύθμιση του καθεστώτος εργασίας των σχολικών καθαριστριών, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην απαράδεκτη εκμετάλλευση τους.

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε με τους εκπαιδευτικούς και το θέμα που θέτουν οι ίδιοι σε ό, τι αφορά στην βιντεοσκόπηση των μαθημάτων. Είμαστε υπέρ της τηλε-εκπαίδευσης τους είπε, αλλά κατά των «τάξεων studio». Πρόσθεσε πάντως ότι το ΚΙΝΑΛ «στηρίζει τις πρωτοβουλίες -με αυτοργάνωση- των ίδιων των εκπαιδευτικών».

 

Διαβάστε επίσης