Πυρά της γαλλικής αστυνομίας κατά του ΠΑΟΚ

Στον επίσημο ΠΑΟΚ ρίχνει την ευθύνη για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στην Μασσαλία η γαλλική αστυνομία.

Ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Μπους-ντυ-Ρον, σχολίασε μέσω ανάρτησης στο Twitter, ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν είχαν την επίβλεψη που εισηγήθηκε ο σύλλογός τους…

«Η σύμπραξη δυνάμεων κατέστησε δυνατό τον έλεγχο των εκατοντάδων βίαιων υποστηρικτών που ήρθαν από την Ελλάδα χωρίς την επίβλεψη που υποσχέθηκε ο σύλλογός τους. Δεν σεβάστηκαν τους χρόνους και τα σημεία συνάντησης, τα οποία τηρούν όλες οι φιλοξενούμενες ομάδες όταν ταξιδεύουν. Επί 24 ώρες η αστυνομία περιόρισε ή απέφυγε επεισόδια που θα μπορούσαν να έχουν δραματικές συνέπειες. Χάρη στην αδιάλειπτη δέσμευσή τους και ένα ουσιαστικό σύστημα ασφαλείας, το οποίο προέβλεπε όλους τους κινδύνους, η βία περιορίστηκε και πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπους-ντυ-Ρον απονείμει φόρο τιμής σε όλους όσους εμπλέκονται σε αυτή την προσπάθεια» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Η αστυνομία αναζητά πάντα τις καλύτερες συνθήκες για ταξίδι για τους αντιπάλους οπαδούς, προτού εξετάσει τις απαγορεύσεις, οι οποίες θα έπρεπε να είναι μόνο η έσχατη λύση, και που παράλληλα εμποδίζουν τους φίλους της Μαρσέιγ από το να εκμεταλλευτούν οι ίδιοι τα ταξίδια στο εξωτερικό. Πρέπει να αναγνωριστεί ότι σε αυτήν την περίπτωση, τρεις εβδομάδες διαλόγου και γραπτών δεσμεύσεων από τον αντίπαλο σύλλογο δεν ήταν αρκετές για να αποτραπούν βίαιες και άσκοπες πράξεις, που δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό.

Εκφράζω τη λύπη μου για αυτήν την κατάσταση που μόνο επιζήμια μπορεί να είναι για όλους όσους θέλουν να δουν τα γήπεδα να δονούνται από τα τραγούδια όλων των αληθινών οπαδών του ποδοσφαίρου. Θα σταλεί από την αστυνομία στην UEFA αναλυτική αναφορά για όλες τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι τοπικές διοικητικές αρχές στο πλαίσιο αυτού του αγώνα», ανέφερε στη σχετική δημοσίευση στο Twitter.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα