Πυρά Τραμπ κατά του Μάριο Ντράγκι

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΕΚΤ για χειραγώγηση του ευρώ

Τα πυρά του εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά του Μάριο Ντράγκι, κατηγορώντας τον για χειραγώγηση του ευρώ και αθέμιτο ανταγωνισμό μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να χαλαρώσει και πάλι τη νομισματική πολιτική της, αν ο πληθωρισμός δεν φτάσει στον στόχο που έχει θέσει.

«Ο Μάριο Ντράγκι μόλις ανακοίνωσε πως έρχονται και άλλα μέτρα τόνωσης, που αμέσως οδήγησε σε πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου, καθιστώντας το αθέμιτα ευκολότερο γι’ αυτούς να ανταγωνιστούν έναντι των ΗΠΑ. Χρόνια τώρα γλιτώνουν της συνέπειες, μαζί με την Κίνα και άλλους», σχολίασε ο Τραμπ στο Twitter

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ υπογράμμισε από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου της ΕΚΤ στο Σίντρα της Πορτογαλίας: «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να έχει διευκολυντική πολιτική ξανά, πιθανόν μέσω μειώσεων επιτοκίων ή αγορά ενεργητικών, εάν ο πληθωρισμός δεν κατευθυνθεί προς τον στόχο της». Η επίθεση του Τραμπ στον Μάριο Ντράγκι σημειώνεται καθώς η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα ετοιμάζεται να συζητήσει αύριο κατά πόσον θα μειώσει τα βασικά της επιτόκια μετά τις ενδείξεις ότι ο παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος πλήττει την ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης