Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Μακρακώμη Φθιώτιδας – Εκκενώθηκαν χωριά

Η φωτιά απειλεί σπίτια

Πυρκαγιά που καίει δασική έκταση ξέσπασε ανάμεσα στο Καστρί και τη Γραμμένη του δήμου Μακρακώμης της δυτικής Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του χωριού πραγματοποιήθηκαν δύο εκκενώσεις χωριών.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή ενώ ταυτόχρονα σηκώθηκαν και τα δυο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας για να κάνουν ρίψεις νερού.

Η φωτιά αυτή την ώρα καίει ξερά χόρτα και δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, ωστόσο είναι κοντά σε οικισμούς και σε στάνες με πρόβατα, που είναι κοντά στο Καστρί, το Παλιούρι και τη Γραμμένη.

Στόχος των πυροσβεστών άλλα και των πιλότων είναι να προλάβουν τη φωτιά πριν αυτή πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις γιατί μετά τα πράγματα θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολα.

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις έσπευσαν έγκαιρα στην περιοχή της δυτικής Φθιώτιδας και ενισχύθηκαν με το πέρασμα της ώρας, καθώς η φωτιά που εκδηλώθηκε από το μεσημέρι, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Η φωτιά ξεκίνησε να καίει ξερά χόρτα και δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση, ωστόσο ήταν κοντά σε οικισμούς και σε στάνες με πρόβατα, που είναι κοντά στο Καστρί, το Παλιούρι και τη Γραμμένη.

Δήμαρχος Μακρακώμης: Έγιναν δύο εκκενέωσεις χωριών, που διέφυγαν τον κίνδυνο

Σε αυτό το πλαίσιο, και σύμφωνα με τον δήμαρχο του δήμου Μακρακώμης, Θύμιο Παπαευθυμίου, πραγματοποιήθηκαν δύο εκκενώσεις χωριών, τα οποία διέφυγαν τον κίνδυνο λόγο της έγκαιρης αντιμετώπισης της φωτιάς από την Πυροσβεστική. Μέχρι τώρα η πυρκαγιά, έχει καταστρέψει μια χειμερινή κτηνοτροφική μονάδα, ελαιόδεντρα και φιστικιές.

«Πραγματοποιήθηκαν δύο εκκενώσεις χωριών στο Καστρί και στο Παλιούρι, επικράτησε κάποια αναστάτωση αλλά όλα έγιναν καλά. Η φωτιά από την πλεύρα των χωριών έχει ελεγχθεί μετα και την μεγάλη εναέρια και επίγεια  παρέμβαση της Πυροσβεστικής. Έχει καεί μια κτηνοτροφική εγκατάσταση, καθώς ελαιόδεντρα και φιστικιές. Η Κτηνοτροφική εγκατάσταση που κάηκε, βρίσκεται πάνω από το χωριό Καστρί. Η φωτιά τώρα είναι σε έκταση εκτός οικισμών στην περιοχή του Προφήτη Ηλία της Γραμμένης. Από την μεριά των χωριών έχει οριοθετηθεί, ενώ από την πλευρά των βουνών, καίει χαμηλή βλάστηση, πουρνάρια. Το κακό είναι οτι φυσάει πολύ αέρας. Ευτυχώς έχει φυγει ο κίνδυνος από τις κατοικημένες περιοχές» είπε ο δήμαρχος,

 

Πηγή: lamiareport.gr 

 

Διαβάστε επίσης