Πυρκαγιά σε εξέλιξη στα Βατερά Λέσβου

Εστάλη μήνυμα εκκένωσης - Επιχειρούν ένα Mi 8 και δύο PZL, ενώ δόθηκε εντολή για δύο CL415 από Ελευσίνα και τρία Air-Tractors της Αγχιάλου

Μάχη με τις φλόγες δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές στην περιοχή Ρογκάδα των Βατερών προκειμένου να ελέγξουν δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 10 περίπου το πρωί του Σαββάτου 23 Ιουλίου.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δυο μέτωπα, ένα προς το χωριό Βρίσα και ένα έξω από τον οικισμό των Βατερών, πίσω από το ξενοδοχείο «ΕΙΡΗΝΗ».

Η περίπτωση κρίνεται από τις πυροσβεστικές αρχές ιδιαίτερα σοβαρή, λόγω του ανέμου που πνέει στην περιοχή, για αυτό και έχει ενεργοποιηθεί το σύνολο του δασοπυροσβεστικού μηχανισμού. Επιχειρούν ήδη από αέρος ένα ελικόπτερο Mi 8 και δύο PZL, ενώ δόθηκε εντολή για δύο Καναντέρ CL415 από Ελευσίνα και στα τρία Air-Tractors της Αγχιάλου. Παράλληλα, επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, λίγο πριν της 11, δόθηκε εντολή από την Πολιτική Προστασία, έπειτα από συνεννόηση με τον δήμαρχο Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο για προληπτική εκκένωση του οικισμού των Βατερών προς το Πολιχνίτο.

Στις 14:00 θα υπάρξει έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα