Πυρκαγιά στη Σταμάτα: Εννέα διακομιδές ατόμων σε εφημερεύοντα νοσοκομεία

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί το ΕΚΑΒ

Εννέα διακομιδές ατόμων έχουν πραγματοποιηθεί προς εφημερεύοντα νοσοκομεία, από την περιοχή της Σταμάτας και της Ροδόπολης Αττικής όπου μαίνεται η φωτιά. Ευτυχώς δεν  πρόκειται για επείγοντα περιστατικά αλλά  ορθοπεδικά και αναπνευστικά τραύματα.

Συγκεκριμένα, τρία περιστατικά διακομίστηκαν στο ΚΑΤ, πέντε στο νοσοκομείο «Κωνσταντοπούλειο-Αγία Όλγα» και ένα στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου έδωσε εντολή  οι επιχειρησιακές μονάδες του ΕΚΑΒ να  τεθούν σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση περιστατικών από την περιοχή που εξελίσσεται η μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Ροδόπολης για να υπάρξει άμεση παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας ή και η διακομιδή σε κάποιο Υγειονομικό Σχηματισμό του Νομού Αττικής.

Αυτή τη στιγμή είναι σε ετοιμότητα έξι ασθενοφόρα οχήματα, μία Κινητή Ιατρική Μονάδα (ΚΙΜ) και δύο μηχανές άμεσης επέμβασης του ΕΚΑΒ ενώ έχει τεθεί σε ετοιμότητα (red-alert) και το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα