Πυροβολισμοί με τραυματία στην Libération

Ένοπλος άνοιξε πυρ εντός των κεντρικών γραφείων της κεντροαριστερής καθημερινής γαλλικής εφημερίδας Libération στο κέντρο του Παρισιού, τραυματίζοντας σοβαρά ένα άτομο πριν να εξαφανιστεί.

Το περιστατικό συνέβη αργά το πρωί της Δευτέρας. Ο δράστης εμφανίστηκε στην είσοδο των γραφείων και, χωρίς να πει τίποτε, άρχισε να πυροβολεί τους παριστάμενους.

«Εισήλθε στο κτήριο, πυροβόλησε δύο φορές και έφυγε», δήλωσε ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Φαμπρίς Ρουσελό στο δίκτυο BFM TV.

Από τα πυρά τραυματίστηκε σοβαρά ένας 27χρονος, βοηθός φωτογράφου. Ο δράστης «έφυγε όπως ήρθε», αναφέρουν οι μαρτυρίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία το τραυματισμένο άτομο έχει χτυπηθεί στο θώρακα, ενώ  τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

Τα γραφεία αποκλείστηκαν και η αστυνομία αναζητεί τον δράστη, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό εάν το περιστατικό σχετίζεται με την εισβολή, την περασμένη Παρασκευή, αγνώστου στα γραφεία του τηλεοπτικού BFMTVF.

Σε εκείνο το περιστατικό, ο άγνωστος (ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών σύμφωνα με τις μαρτυρίες), είχε εμφανιστεί στο κανάλι κρατώντας όπλο και φωνάζοντας εναντίον των δημοσιογράφων. Αφού έφυγε, στο σημείο βρέθηκαν δύο κάλυκες -δεν είναι σαφές εάν ο ίδιους τους πέταξε ή το όπλο δεν εκπυρσοκρότησε.

Η αστυνομία συγκρίνει τις εικόνες που καταγράφηκαν στα κλειστά κυκλώματα των δύο κτιρίων για να εξετάσει εάν συνδέονται τα δύο περιστατικά.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα