“Αλαζόνας ο Ερντογάν που δεν έχει τον σεβασμό του λαού”- Μεγάλη συγκέντρωση του βασικού αντιπάλου του

Τεράστια ήταν προεκλογική συγκέντρωση του πολιτικού αντίπαλου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Μουχαρέμ Ιντζέ, στη Σμύρνη με τους διοργανωτές να κάνουν λόγο για 2,5 εκατομμύρια κόσμο.

Ο Ερντογάν πάντως παραμένει ο πιο δημοφιλής πολιτικός στην Τουρκία και αναμένεται να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, όμως σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν φαίνεται να συγκεντρώνει το απαραίτητο 50% από τον πρώτο γύρο και ο Ιντζέ θεωρείται ο πιο πιθανός αντίπαλός στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθεί στις 8 Ιουλίου.

Ο Ιντζέ έχει δεσμευθεί, αν εκλεγεί, να κυβερνήσει «χωρίς να αποκλείει κανέναν».

«Γυναίκες με μαντίλα ή χωρίς, δεξιοί ή αριστεροί, Τούρκοι ή Κούρδοι, αλεβίτες ή σουνίτες, δεν υπάρχει καμία διαφορά», έχει υποστηρίξει.

«Ο Ερντογάν είναι κουρασμένος, εγκαταλελειμμένος, ένας άνθρωπος αλαζόνας που δεν έχει τον σεβασμό του λαού του», δήλωσε ο Ιντζέ στο συγκεντρωμένο πλήθος.

«Η Τουρκία θέλει να αναπνεύσει, θέλει ειρήνη, θέλει ηρεμία», τόνισε εξάλλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο AFP.

«Όχι έναν άνθρωπο εξαντλημένο, όχι έναν άνθρωπο που φωνάζει και κραυγάζει. Κάποιον πιο νέο, νέο αίμα», συνέχισε ο 54χρονος υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), που είναι δέκα χρόνια νεότερος από τον Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα