“Αν δεν έρθει σε ρήξη με τους δανειστές η Ν.Δ. δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της”

Στο ραδιόφωνο του news247 μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.«Προφανώς και δεν θα μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα»  είπε ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αδύνατον να εφαρμόσει αυτά που λεει εφόσον σέβεται το 4ο μνημόνιο.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ έχει μια αντίφαση: Από τη μια υπόσχεται μειώσεις φορολογικών συντελεστών και κόκκινων δανείων και από την άλλη έχει προσήλωση στο Eurogroup. “Χωρίς ρήξη με τις πολιτικές των δανειστών δεν θα εφαρμόσει το πρόγραμμά της ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ” είπε χαρακτηριστικά.

Με φόντο το νέο υπουργικό σχήμα, εκτίμησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εφαρμόσει πολιτική καταστολής και έκανε λόγο για πίεση των δανειστών ούτως ώστε να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ.

“Δεν θέλω να ζω σε μια χώρα που ο Πρωθυπουργός θα ελέγχει τη δημόσια τηλεόραση. Εγώ θα απέλυα όποιον μου πρότεινε κάτι τέτοιο” συνέχισε, μιλώντας για παλαιοκομματικό τρόπο σκέψης.

Τάσεις αυτοκτονίας δεν έχουμε” απάντησε όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο μετώπου ΣΥΡΙΖΑ-ΜΕΡΑ25 στη Βουλή απέναντι στη ΝΔ.

“Το ΚΙΝΑΛ έχει πάψει να έχει ενδιαφέρον. Έχει γίνει απομεινάρι του παρελθόντος” σχολίασε για το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.

Διαβάστε επίσης