“Αν ενωθούμε όλα τα κόμματα της Δεξιάς θα πάρουμε 10% στις ευρωεκλογές”

Στο “γάμο” του με τους Ανεξάρτητους Έλληνες αναφέρθηκε ο Τάκης Μπαλτάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Realfm 97,8.

«Είχα κάνει συζητήσεις με τον Πάνο Καμμένο, είχαν δημοσιοποιηθεί. Τον Πάνο Καμμένο τον γνωρίζω πολλά χρόνια από τη ΝΔ, γιατί από εκεί προερχόμαστε όλοι” είπε αρχικά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Και συνέχισε λε΄γοντας: “Επειδή πιστεύω ότι τελικά όσο πλησιάζουν οι εκλογές ο κόσμος επιλέγει τα κόμματα, ειδικά τα μικρότερα κόμματα με βάση την κυβερνησιμότητα, για να μην πάει χαμένη η ψήφος και επειδή νομίζω ότι αυτό θα επικρατήσει και σε αυτές τις εκλογές που έρχονται εκείνο το οποίο εγώ ήθελα να κάνω είναι να δώσω τον τόνο σε όλους όσους κινούνται στον πατριωτικό χώρο ότι θα πρέπει να συνενωθούν σε έναν εκλογικό συνασπισμό.

Για αυτό πηγαίνω και μιλάω με όλους, γιατί θέλω να τους ενώσω όλους σε έναν εκλογικό συνασπισμό. Προσπάθησα να το κάνω αλλά δεν το καταλαβαίνουν, δεν το δέχονται, ο καθένας έχει τη δική του φιλοσοφία.

Οπότε εγώ εκείνο το οποίο είπα είναι ότι θα συνεργαστώ με τους ΑΝΕΛ, δεν θα μπω στους ΑΝΕΛ, ούτως ώστε με τη στάση μου αυτή να δείξω και στους υπολοίπους ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο. Δεν έχει λογική ο καθένας να πηγαίνει μόνος του σε έναν χώρο ο οποίος μπορεί να συγκεντρώσει συνολικά 8-10%, δεν μπορείς να έχεις τέσσερα κόμματα», είπε ο κ. Μπαλτάκος και πρόσθεσε:

«Εδώ έχουμε τις ευρωεκλογές και στις ευρωεκλογές όλοι θα μετρηθούν, εννοώ όλοι αυτού του χώρου. Οπότε εκείνος ο οποίος θα πάρει 0,8% δεν μπορεί μετά να πει είμαι αρχηγός, θα πάω μόνος μου. Αυτός που θα πάρει 3,5% ή 4% θα είναι αδιαφιλονίκητα πρώτος και αρχηγός και θα πρέπει όλοι να πάνε με αυτόν. Αυτό ακριβώς θα γίνει, είναι ένα έγκυρο γκάλοπ οι ευρωεκλογές, δεν μπορεί να σου πει κανείς ότι είναι στημένες οι δημοσκοπήσεις, εδώ είναι ο κόσμος που ψηφίζει.

Με τον Δημήτρη Καμμένο μιλούσαμε συνεχώς. Δεν ακολούθησε γιατί μην ξεχνάμε ότι εκείνος έφυγε από τους ΑΝΕΛ πολύ πρόσφατα, τον Ιούνιο, οπότε είναι λίγο δύσκολο και οξύμωρο να επανέλθει ύστερα από ένα διάστημα έξι μηνών.

Εγώ νομίζω ότι εκεί θα καταλήξει και εκείνος, αλλά αυτό θα γίνει μετά τις ευρωεκλογές και ενόψει εθνικών εκλογών. Αυτή είναι η πεποίθηση μου και μάλιστα τον κάλεσα και δημόσια ότι τον περιμένω να έρθει και αυτός εκεί… Δεν γίνεται να είμαι σε δύο κόμματα. Είμαι συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ, δεν θα μπορώ να είμαι σε δύο βάρκες, θα παραιτηθώ αύριο από τη Δύναμη Ελληνισμού».

«Οι προσωπικές αμφισβητήσεις, οι αντιμαχίες, οι αντιπαλότητες του ενός προς τον άλλον εμένα με αφήνουν αδιάφορο. Εγώ βλέπω μία Δεξιά παράταξη συνολικά», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης