“Απαραίτητη η εμβάθυνση στην Ε.Ε.”, δήλωσε ο Μίλτος Κύρκος

Για το μέλλον της Ευρώπης μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μίλτος Κύρκος. Και όπως υποστήριξε χρειαζόμαστε μία Ευρωπαϊκή Ένωση με περισσότερη εμβάθυνση, και όχι μόνο διεύρυνση.

Ο κ. Κύρκος τόνισε: “Ξέρουμε πως η ενωμένη Ευρώπη είναι η μόνη απάντηση στα δεινά που έχουμε, στα προβλήματα της εποχής, στην παγκοσμιοποίηση. Απέναντι στις άλλες ισχυρές δυνάμεις, Ρωσία, Κίνα, Ηνωμένες Πολιτείες, Ινδία, κάθε κράτος-μέλος μόνο του, ακόμα και η Γερμανία, θα είναι πάρα πολύ μικρό στον παγκόσμιο στίβο”.

Ο κ. Κύρκος άσκησε κριτική στην Άγκελα Μέρκελ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “έβλεπε τα τρένα να περνούν” κατηγορώντας την για αναποφασιστικότητα: “Η κ. Μέρκελ ήταν πολύ καλή σε συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις, αλλά υπήρχε ένα μεγάλο έλλειμμα: Η καγκελάριος της Γερμανίας, της χώρας με το τεράστιο ειδικό βάρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, “έβλεπε τα τρένα να περνούν”. Δηλαδή έβλεπε την ανάπτυξη να καθυστερεί, έβλεπε τις χώρες να βυθίζονται σε κρίση και δεν γίνονταν οι αναγκαίες κινήσεις, ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη, να ενισχυθεί η αναδιανομή του πλούτου, να μπορέσουμε να μιλάμε αυτή τη στιγμή για μία Ευρώπη που δίνει στους πολίτες ελπίδες και όχι φόβο με αποτέλεσμα να προσεγγίζουν τις λαϊκίστικες ακροδεξιές παρατάξεις που εμφανίζονται σε κάθε χώρα. Ήταν ώριμο το κλίμα, ώστε να πάρει την ευκαιρία και ο γαλλογερμανικός άξονας. Χάσαμε την ευκαιρία, όμως, ευρωπαϊκά, και αυτό οφείλεται στη δυσκολία της καγκελαρίου να παίρνει κάποιες αποφάσεις”.

Διαβάστε επίσης