“Απολογία” Αυγής: Ετσι γουστάρουμε – Λογαριασμό θα δώσουμε;

Εξηγήσεις δίνει η Αυγή στην σημερινή της έκδοση για το γεγονός ότι στο χθεσινό της φύλλο δεν βρήκε σημαντική την είδηση για την ανακάλυψη του εμβολίου της Pfizer για τον κορονοϊό, ενώ στο πρωτοσέλιδο υπήρχαν ειδήσεις για την επίσκεψη Μενδώνη στο ΣτΕ ή τα δώρα της κυβέρνησης στους ιδιώτες των ΚΤΕΛ.

Η απάντηση στα σχόλια που έγιναν από τον διευθυντή της εφημερίδας Αγγελο Τσέκερη είναι αποστομωτική: Θα πρέπει να απολογηθούμε γιατί ιεραρχήσαμε τις παρεμβάσεις της Μενδώνη στο ΣτΕ πάνω από το εμβόλιο; Ετσι γουστάραμε. Λογαριασμό θα δώσουμε;

Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι δημοσιογράφοι δικαιούνται να αξιολογούν κατά το δοκούν τις ειδήσεις και να αξιολογούν ακόμα και την επίσκεψη της Μενδώνη στο ΣτΕ πάνω από την πιο σημαντική επιστημονική ανακάλυψη της δεκαετίας, που πιθανώς να σώσει την ανθρωπότητα. Αλλά φυσικά και οι υπόλοιποι μπορούν να σχολιάσουν και να αξιολογήσουν τα δημοσιογραφικά κριτήρια του προσωπικού της εφημερίδας.

Από την άλλη η απάντηση της εφημερίδας δημιουργεί και άλλες απορίες. Γιατί αν και η βασική θέση είναι ότι “έτσι γουστάρουν”, στη συνέχεια της απάντησης της εφημερίδας δια χειρός Τσέκερη, προκύπτει με σαφήνεια ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι λόγοι της απόκρυψης της είδησης.

Αφού ο διευθυντής του φύλλου γράφει ότι είναι… “η επείγουσα ανάγκη της κυβέρνησης να πουλήσει ελπίδα στον κόσμο, για να προσπεράσει την ολοκληρωτική της χρεωκοπία στην διαχείριση της πανδημίας”. Με δύο λόγια έθαψαν την είδηση, γιατί να μην έχει ελπίδα ο κόσμος.

Να συνεχίσει να ζει με τον φόβο και την αβεβαιότητα αφού αυτό φαίνεται να ενισχύει εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ. “Αν λοιπόν η κυβέρνηση, μέσα στην απόγνωσή της, θέλει να ταϊσει με αισιοδοξία τον κόσμο, αυτό δεν αφορά την Αυγή” σημειώνει στο αποκαλυπτικό σημείωμά του ο κ. Τσέκερης.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο πρόβλημα. Πρόσφατα δημοσιογράφοι της Αυγής διαμαρτυρήθηκαν γιατί ο αστικός τύπος “σνόμπαρε” την πρόταση μομφής του Αλέξη Τσίπρα κατά του Χρήστου Σταϊκούρα. Τότε ήταν, σύμφωνα με τα σχόλια, απόδειξη της επιρροής της λίστας Πέτσα στα συστημικά μέσα. Τότε δεν ίσχυε το ότι “έτσι γουστάρανε”;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα