“Χρειαζόμαστε υγιή πλεονάσματα”, δήλωσε ο Γ. Γεωργαντάς

«Δεν μπορεί σε μία χώρα που βγαίνει από το μνημόνιο και έχει τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, να αναμένουμε και να προσδοκούμε κάτι σημαντικό», δήλωσε ο τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ν.Δ., βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Κληθείς να σχολιάσει την έκδοση του 10ετούς ομολόγου ο κ. Γεωργαντάς επισήμανε: «Σίγουρα είναι θετικό, εγώ δεν είμαι από αυτούς οι οποίοι τα βλέπουν όλα μαύρα, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι σε προηγούμενες κυβερνητικές περιόδους. Για εμένα, όμως, το μεγάλο διακύβευμα για την ελληνική οικονομία, έτσι ώστε πραγματικά και εμείς και οι εταίροι μας και όλοι να δουν ότι γυρίσαμε σελίδα, είναι να μπορέσουμε να αποκτήσουμε εκείνον τον ρυθμό ανάπτυξης, ο οποίος θα δίνει τη δυνατότητα και για τα πλεονάσματα, τα υγιή πλεονάσματα, τα προερχόμενα, δηλαδή, από την αύξηση του ΑΕΠ, από τον πλούτο της χώρας, ώστε να μπορέσουμε και στους μισθούς και στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές να φτάσουμε στα επίπεδα που πρέπει να φτάσουμε. Δεν υπάρχει ο ρυθμός εκείνος της ανάπτυξης που θα φέρει τις νέες δουλειές, τις καλές δουλειές και πλούτο στη χώρα».

Ενόψει του Eurogroup της 11ης Μαρτίου για την αποδέσμευση δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ και σχολιάζοντας την έκθεση ενισχυμένης εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα ο τομεάρχης της Ν.Δ. είπε: «Οι παρατηρήσεις που έγιναν πριν από μία εβδομάδα κάθε άλλο παρά αισιοδοξία δίνουν. Βεβαίως, η αλήθεια είναι ότι οι θεσμοί, ίσως επειδή τους ενδιέφεραν άλλα πράγματα, όπως είναι οι δημοσιονομικοί στόχοι, τα δημοσιονομικά μέτρα, στα οποία η κυβέρνηση πραγματικά επέδειξε μία συνέπεια και μία αποτελεσματικότητα ή να λύσει τα γεωπολιτικά ζητήματα της περιοχής, όπως έγινε με το Σκοπιανό ζήτημα, έχει δείξει μία ανοχή σε πολλά πράγματα, στα οποία κανονικά δεν έπρεπε να τη δείξει, σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων, διόγκωση του δημοσίου, κομματικοποίηση του κράτους. Σε όλα αυτά τα ζητήματα, λοιπόν, έχει κάνει τις παρατηρήσεις της, κάνει μόνο παρατηρήσεις, αλλά εμείς αυτό που διαπιστώνουμε είναι μία οπισθοδρόμηση σε μία πορεία, η οποία έπρεπε να ακολουθηθεί συγκεκριμένα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα