“Δεν έχει την νομιμοποίηση ο Τσίπρας”, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

«Εφόσον στη συγκεκριμένη συμφωνία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν δηλώσει την πλήρη διαφωνία τους, πάει να πει ότι για τη συγκεκριμένη συμφωνία ο πρωθυπουργός δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση που επιβάλλουν στοιχειώδεις δημοκρατικοί κανόνες». Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», για τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων.

«Ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται όχι ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό τεκμαίρεται και από τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Καμμένου. Ο κ. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός γιατί τον ψηφίζουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Εάν πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι την έχει τη νομιμοποίηση με άλλες ψηφοφορίες στη Βουλή και με άλλες πλειοψηφίες, δεν έχει παρά να έλθει στη Βουλή και να ζητήσει τη γνώμη της. Εάν δεν πιστεύει ότι την έχει, τότε ένας άνθρωπος χωρίς πολιτική νομιμοποίηση θα δεσμεύσει τη χώρα για τους επόμενους αιώνες, πράγμα το οποίο είναι παντελώς αδιανόητο».

Σχολιάζοντας τη θετική υποδοχή της ανακοίνωσης επίτευξης συμφωνίας από τον διεθνή παράγοντα, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. παρατήρησε: «Επειδή πανηγυρίζει ο διεθνής παράγων, αυτός είναι λόγος να πανηγυρίζει ο ελληνικός λαός; Ο διεθνής παράγων θα κοιτάξει τα δικά του συμφέροντα και η Ελλάδα θα κοιτάξει τα δικά της συμφέροντα, δεν ταυτίζονται πάντα, άρα μου είναι αδιάφορο αν οι Αμερικανοί πανηγυρίζουν, καλά κάνουν. Είδατε κανέναν να πανηγυρίζει στην Ελλάδα; Θλίψη υπάρχει στον ελληνικό λαό».

«Ο κ. Τσίπρας, δεν έχω καμία αμφιβολία πως, παρότι πέρασε τη ζωή του στην αντιπολίτευση ως ο ριζοσπάστης Αριστερός, ο οποίος θα τα έβαζε με τον διεθνή παράγοντα, έχει καταντήσει ο σερβιτόρος των ξένων στην Ελλάδα, καθώς όποιο θέμα έχουν οι ξένοι, που θέλανε να λύσουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις τούς έλεγαν όχι -από το υπερταμείο της δημόσιας περιουσίας, από την εγγύηση της δημόσιας περιουσίας για τα δάνεια, μέχρι τώρα το ιερό όνομα της Μακεδονίας- ο σερβιτόρος Τσίπρας το παραδίδει και κάνει καλό ντελίβερι και τον αγαπάνε οι ξένοι» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Διαβάστε επίσης