“Δεν έχετε αξιοπρέπεια ούτε στην έξοδο σας”

Ανέβασε πολύ τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στην ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον “Κλεισθένη”, τονίζοντας για μία ακόμη φορά ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι αρνητική στο σύνολο του νομοσχεδίου και γι’ αυτό το λόγο θα ψηφίσει κατά σε όλα.

Όμως εκεί που απέκτησε εξαιρετικό ενδιαφέρον η ομιλία της είναι όταν αναφέρθηκε στην τροπολογία των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία η τέλεση των αυτοδιοικητικών εκλογών επιστρέφει τον Μάιο του 2019 και όχι τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, όπως διαλαλούσε όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση.

«Λέμε όχι στις αυταρχικές μεθοδεύσεις, λέμε ναι στην δημοκρατία, λέμε όχι στα εκλογικά μαγειρέματα, λέμε ναι στις εκλογές εδώ και τώρα». Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι  τα δίνει όλα στην υπηρεσία της κομματικής σωτηρίας και επιβίωσης, ακόμη και αν αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις ανάγκες της χώρας.
«Σας προειδοποιώ. Ματαιοπονείτε! Σχεδιασμοί της απελπισίας. Ούτε την έξοδό σας με αξιοπρέπεια δεν μπορείτε να σχεδιάσετε. Το χειρότερο όμως είναι ότι φεύγοντας έχετε αποφασίσει να υπονομεύσετε ότι δεν είναι υπό τον έλεγχο σας, ακόμα και πυλώνες της Δημοκρατίας όπως η Αυτοδιοίκηση».

Προς τον πρωθυπουργό

Εν συνεχεία η κ. Γεννηματά προσωποποίησε την επίθεση της στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως είναι άξιος συνεχιστής  της Δεξιάς και τον προειδοποίησε, ότι θα βρει την Δημοκρατική Συμπαράταξη απέναντι στη λογική «διάλυσης των πάντων». Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην τροπολογία των 16 βουλευτών με την οποία οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν μαζί με τις δημοτικές τον ερχόμενο Μάιο.

«Με μια πρόχειρη βουλευτική τροπολογία, επιχειρείτε να οδηγήσετε σε εκλογές «σύγχυσης» και νοθείας των μηνυμάτων,  το παιχνίδι με τις εκλογές είναι  συνταγματικά ανεπίτρεπτο. Παίζετε «εν ου παικτοίς» και σκοντάφτετε προσπαθώντας να μετρήσετε το κομματικό σας συμφέρον. Όλα εργαλειοποιούνται στο βωμό του. Μετά την οικονομία, την αλόγιστη αντιμετώπιση εθνικών θεμάτων, παίρνει σειρά η Δημοκρατία».
Σε ότι αφορά τον Κλεισθένη επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ελέγχονται οι Δήμοι και οι Περιφέρειες από μειοψηφίες. Πρόκειται, κατά την κυρία Γεννηματά για «ένα σχέδιο που οδηγεί στην κυριαρχία της συναλλαγής και των εκβιασμών, μια επικίνδυνη, ακραία συντηρητική αντίληψη που θέλει πάλι την Αυτοδιοίκηση, το μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους».

 

 

Διαβάστε επίσης