“Δεν συνομιλώ σε βίλες και πίσω από κλειστές πόρτες”

«Δεν συνομιλώ ποτέ πίσω από κλειστές πόρτες σε βίλες ή γραφεία. Δεν έχω λειτουργήσει ποτέ πίσω από την πλάτη του λαού. Τέσσερα χρόνια τώρα ότι έχω να πω το λέω δημοσίως και όποιον πολιτικό μου αντίπαλο θέλω να δω, τον βλέπω δημοσίως», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη σήμερα το πρωί. Με αυτό τον τρόπο απάντησε στα fake news από διάφορες πλευρές περί συνεργασίας του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι στόχος του παραμένει να στηρίξει σήμερα, χωρίς αναβολές, ό,τι αλλάζει τα στρεβλά της πολιτικής ζωής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είμαι της άποψης ότι αν μπορώ σήμερα να αλλάξω τα στρεβλά της πολιτικής ζωής, αν μπορεί με μια απόφαση ο πολίτης να ζήσει έστω και λίγο καλύτερα σήμερα, εγώ αυτή την απόφαση θα την υποστηρίξω».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής, ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα να αποχωρήσει από ένα Κίνημα που με δική του πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τη Φώφη Γεννηματά δημιουργήθηκε. Και τόνισε: «Η επιλογή μας είναι και παραμένει μία. Ότι μπορούμε να κάνουμε το “Κίνημα Αλλαγής” ένα πραγματικό Κίνημα Αλλαγής και εκεί οι λέξεις πρέπει να αποκτήσουν το περιεχόμενο που τους πρέπει», ενώ διευκρίνισε πως ο Ενιαίος Φορέας δεν δημιουργείται από την επόμενη μέρα. «Είπαμε ότι το τέλος του δρόμου είναι ο Ενιαίος Φορέας. Για αυτό ακριβώς, οι δύο κοινοβουλευτικές ομάδες διατηρούνται και θα διατηρούνται μέχρι τις εκλογές. Ο στόχος του Ενιαίου Φορέα υπάρχει», είπε και συμπλήρωσε πως είναι λάθος η συζήτηση για το ποιες συνεργασίες θα υπάρξουν. «Αυτό που πρέπει να συζητήσουμε είναι ποια πράγματα πρέπει να αλλάξουμε στη χώρα και σε αυτή την ατζέντα ποιες δυνάμεις προστίθενται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επηρεάζει θετικά

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι το Ποτάμι με την καθαρή του άποψη και τις νεωτεριστικές θέσεις του επηρεάζει θετικά τον λόγο του Κινήματος Αλλαγής και έφερε ως παραδείγματα τις τελικές θέσεις στο Μακεδονικό και στο ζήτημα της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο ένταξης του Μίλτου Κύρκου και του Σπύρου Δανέλλη στον ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε πως και τα δύο στελέχη του Ποταμιού «φλερτάρουν με τη λογική ότι η χώρα πρέπει να αποκτήσει έναν μεγάλο κεντροαριστερό χώρο. Και σ’ αυτή τη λογική θεωρούν ότι υπάρχουν συνομιλητές και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τίθεται θέμα και το έχει ξεκαθαρίσει ο καθένας ξεχωριστά για οποιαδήποτε είδους συνεργασία, εκλογική ή μετεκλογική με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκαθάρισε ότι «αν έρθει μία λύση για το Μακεδονικό με τις προδιαγραφές που έχουμε ζητήσει εμείς θα την ψηφίσουμε».

Μιλώντας για το Κυπριακό, αφού χθες βρισκόταν στη Λευκωσία όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, αλλά και με μέλη της δικοινοτικής πρωτοβουλίας, φάνηκε προβληματισμένος, λόγω της καθυστέρησης που έχει σημειωθεί στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Όπως είπε, «οι συναντήσεις δεν με γέμισαν αισιοδοξία. Εγώ λέω ‘για την ενιαία Κύπρο’, δηλαδή και για τους Τουρκοκύπριους και για τους Ελληνοκύπριους» και τόνισε πως «εάν δεν ηρεμήσουμε το μέτωπο της Κύπρου, δεν θα ηρεμήσουμε ποτέ με την Τουρκία». Συμπλήρωσε δε, πως, για την επίλυση του ζητήματος «χρειάζεται ενίσχυση με μια καθαρή πολιτική και από την Αθήνα».

Μάλιστα, επεσήμανε πως και ο Νίκος Αναστασιάδης επιμένει στην άποψη ότι «πρέπει να βρούμε τη λύση και πρέπει να ενωθούμε, και να κοιτάμε προς την ευρωπαϊκή οδό», αν και, όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στο κυβερνητικό επίπεδο, υπάρχουν συμπτώματα κούρασης που οδηγούν στο σκεπτικό «αν δεν προχωράμε, ας πάμε σε μία χαλαρή συνομοσπονδία».

Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε “τολμηρό ηγέτη” τον Μουσταφά Ακιντζί, λόγω της “γενναίας” θέσης που εξέφρασε πρόσφατα όταν είπε ότι «δεν πρέπει οι Τουρκοκύπριοι να κοιτάνε προς την Τουρκία, πρέπει να κοιτάνε προς την Ευρώπη και πρέπει να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις με βάση το πλαίσιο της πρότασης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για να βρούμε μια λύση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα