“Διαμαντάκια” ανακάλυψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ιστοσελίδες αντιεμβολιαστών

Στοιχεία από 4 ιστοσελίδες και 6 λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαβιβάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Εισαγγελία για την υπόθεση των αρνητών των μέτρων της πανδημίας

Βασική ιστοσελίδα φαίνεται να είναι αυτή των «Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών», ενώ οι υπόλοιπες τρεις παίζουν τον ρόλο θυγατρικών αναπαραγωγής. Ειδικότερα, η μία δημιουργήθηκε από ανταλλακτήριο όπλων στις ΗΠΑ, η δεύτερη είναι μέσο δικτύωσης συντηρητικών και συνωμοσιολόγων, και η τρίτη αποτέλεσε τα προηγούμενα χρόνια χώρο για τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ. Όπως προκύπτει δηλαδή, και οι τρεις έχουν έδρα στο εξωτερικό και γι’ αυτόν το λόγο αυτό που θα αναζητηθεί είναι ποιοι απέστειλαν αναρτήσεις προς αυτές.

Σε εξέλιξη όμως είναι και η έρευνα για 4 λογαριασμούς στο Facebook και δύο στο Twitter, με τις Αρχές να έχουν υποβάλει αίτημα στις αρμόδιες εταιρείες ώστε να διαπιστωθεί ποιοι βρίσκονται από πίσω.

Σημειώνεται ότι στις τέσσερις αυτές ιστοσελίδες και τους έξι λογαριασμούς μπορεί να βρει κανείς απειλές εκτελέσεων, προτροπές ανυπακοής σε αστυνομικούς και δικαστές, όπως επίσης και μηνύσεις για εσχάτη προδοσία και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, συμβάσεις, εξουσιοδοτήσεις και υπεύθυνες δηλώσεις «απαλλαγής» από τα μέτρα της πανδημίας, «πληροφορίες» δηλαδή που δεν έχουν καμία νομική ισχύ και υπόσταση.

«… αν τυχόν εφαρμόσει τα διάφορα (ως άνω) περιοριστικά μέτρα (π.χ. διοικητικά πρόστιμα, στέρηση μισθού, αναστολή εργασίας λόγω άρνησης εμβολιασμού ή υποβολής σε τεστ για covid-19, lock down) σε εμένα ή σε συγγενικό μου πρόσωπο, τότε, βάσει του Άρθρου 120 του Συντάγματος, θα πράξω εκδικητικά και αυτοδικώντας εναντίον του, ενώ δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να προχωρήσω ακόμα και στην εκτέλεσή του», αναγράφεται, για παράδειγμα, σε προσχέδιο αρνητών του εμβολίου που επικαλούνται το άρθρο 120 του Συντάγματος που διακινείται σε σελίδα στο Facebook και έχει φτάσει μαζί με άλλα παρόμοια στοιχεία στα χέρια του εισαγγελέα.

Από την άλλη, δίκτυο πολιτών σε δήλωσή του σε ιστοσελίδα αναφέρει ότι «βάσει όλων αυτών, ζητάμε από τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές να παύσουν να εφαρμόζουν εντολές ανώτερων και εντολές κυβερνητικές που παραβιάζουν σαφώς το Σύνταγμα, όπως τα Ιατρικά Μέτρα εγκλεισμού, μάσκας κ.λπ.».

Φυσικά, στο επίκεντρο των ερευνών είναι και η ιστοσελίδα των «Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών», από την οποία αναπαράγουν στοιχεία οι υπόλοιπες θυγατρικές σελίδες αρνητών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την ομάδα που εξετάζεται και για ενδεχόμενη απάτη λόγω εγγράφου που δεν έχει απολύτως καμία νομική ισχύ για «ανάκληση αντιπροσώπευσης-πληρεξουσιότητας», με το οποίο μέλη της διεκδικούν εκατομμύρια ευρώ, χωρίς φυσικά καμία επιτυχία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα