“Εάν δεν αλλάξει η Αριστερά τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, δεν θα το κάνει κανείς”

Θέμα αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών θέτει ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, το οποίο χαρακτήρισε “κομβικό σημείο» της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Αν αυτή την αλλαγή δεν την κάνει η κυβέρνηση της Αριστεράς, δεν θα την κάνει κανείς», σχολίασε μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε, ο κ. Καλογήρου αναφέρθηκε και στην απόσυρση του νομοσχεδίου Κοντονή, λέγοντας ότι «θα ήταν προχειρότητα» να υιοθετηθεί και να υπερασπιστεί στη Βουλή ένα νομοσχέδιο από έναν υπουργό που μόλις έχει αναλάβει καθήκοντα.

«Το νομοσχέδιο αποσύρθηκε για να δούμε ζητήματα που αφορούν τον δικαστικό και τον δικηγορικό κόσμο, τον τρόπο οργάνωσης των δικαστηρίων και άμεσα μέτρα επιτάχυνσης της δίκης», ανέφερε.

Μάλιστα, σχετικά με τις υποθέσεις βλάβης δημοσίου συμφέροντος, ο υπουργός τάχθηκε υπέρ των ορθολογικών ποινών και της πλήρους ικανοποίησης του Δημοσίου: «Την Πολιτεία την ενδιαφέρει να αποκαταστήσει την έννομη τάξη και στη συνέχεια να πάρει πίσω την περιουσία που αφαιρέθηκε από το Δημόσιο», δήλωσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το υπουργείο θα κινηθεί στην κατεύθυνση της επιτάχυνσης και αναβάθμισης της ποιότητας της απονομής δικαιοσύνης, μέσω της στελέχωσης των δικαστηρίων με δικαστές και υπαλλήλους, της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης και της παροχής θεσμικών εργαλείων, «που θα ανακόπτουν οποιαδήποτε ιδιοτελή μεθόδευση καθυστέρησης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα